Hur man byter ett bälte en 1995 Chevrolet Blazer

September 29

Hur man byter ett bälte en 1995 Chevrolet Blazer


1995 Chevy Blazer innehöll en 4,3-liters sexcylindrig motor och luftkonditionering (A / C) som tillval. Blazers utrustade med A / C användes en extra remskiva i banddragning, därför att använda en annan storlek bälte (längre) än Blazers som inte är utrustade med A / C. Hursomhelst, dirigeringsschema var ganska lika för båda modellerna. Ormliknande bältet omfamningar och ger sex remskivor på motorn utan A / C, och sju remskivor på motorn med A / C.

Instruktioner

1 Se till att motorn är avstängd och knapparna är inte i antändning av Blazer.

2 Öppna huven och leta remföringsdiagrammet på motorkenan (ibland diagrammet kan visas under huven). Om ingen schema är tillgänglig eller diagrammet är oläslig, se avsnittet Resurser för en länk till lämplig schema.

3 Leta reda på spännaren. Du hittar den på toppen i mitten på motorn, mellan A / C kompressor (till vänster) och generatorn (höger) på A / C utrustade motorer. På motorer utan A / C, är det också ligger i mitten, mellan löphjulet (vänster) och generatorn (höger).

4 Placera en 15 mm adapter i Serpentine belt verktyg, eller en 15-mm offset långskaftad box-nyckel på mitten behålla skruvhuvudet på spännarremskivan.

5 Vrid verktyget medurs (på höger gängade fästbultar) eller moturs (på vänster gängade bultar). Spännaren kommer bara flytta ett sätt, och det kommer bara flytta omkring två inches.

6 Håll verktyget med spänningen släpps på bandet med vänster hand, och sedan ta bort bältet från generatorn remskiva till höger. Var medveten om att spänn använder en fjäderaktiverad spänning, så tillåter inte verktyget att glida, som kroppsskada kan uppstå.

7 Släpp försiktigt spänningen på verktyget och låt spännaren att sitta i sitt ursprungliga läge, sedan bort verktyget.

8 Ta bort remmen från de återstående remskivor och sedan mata upp på remmen genom fläkthöljet och sedan runt den främre delen av fläkten. Släppa remmen nedåt genom botten av fläkten och därefter nå upp under motorrummet för att extrahera bältet. Du kan även mata bandet genom botten av fläktkåpa, sedan leda den framför fläkten, för att frigöra den från toppen av motorrummet.

9 Jämföra storleken på den gamla remmen till den nya ett för att säkerställa samma storlek bältet har köpts, sedan mata bandet ner på en sida av fläkt medan du håller den från upp på toppen av motorrummet.

10 Mata remmen runt vevaxeln remskiva först (lägsta och största remskivan), och följ sedan dirigeringsschema att arbeta runt de andra remskivor (utom generatorn remskiva). Ta din tid och se till att revbenen av bandet laguppställningen i spåren av remskivor.

11 Håll spänningen på bandet med höger hand nära generatorn remskiva och sätt tillbaka verktyget till spännaren bulten. Applicera spänning utsläpp till remskivan igen, och skjut sedan bandet på generatorn remskiva. Inte tvinga remmen på remskivan. Om det inte passar, är det antingen fel storlek bältet eller det inte lämpligt inriktade på ett eller flera av de remskivor nedan. Kontrollera igen storleken av bandet, eller jämföra bältet sittplatser till dirigeringsschemat. Se också till att revbenen är ordentligt inne i spåren i remskivorna.

12 Släpp försiktigt spänningen våren spänn och ta bort verktyget. Starta motorn för att kontrollera prestandan hos bandet.