Hur man byter hjullager på en Toyota 4Runner

February 19

Om du börjar höra ett metalliskt slipning eller "visslande" ljud som kommer från hjulen på din Toyota 4Runner när fordonet är i rörelse, kan det vara dags att byta hjullager. Eftersom hjullagret bär vikten av hjulet, så att den snurrar utan att skada axeln eller spindeln att hjulet är ansluten till, är det mycket viktigt att du ändrar den omedelbart om det går dåligt. Om du inte gör det, kan du ha en mycket dyrare reparationer på händerna.

Instruktioner

1 Bryta sig loss muttrarna på hjulen i fråga när bilen är fortfarande på marken. Inte lossa dem hela vägen. Bara lossa dem tillräckligt så att du kan ta bort dem lätt när bilen är från marken.

2 Leta reda på närmaste uttaget punkten på 4runner. Du kan använda antingen den främre eller bakre jack punkt beroende på om du kommer att arbeta på de främre eller bakre hjulen. Se till att 4Runner är i parken eller första växeln, och om du arbetar på framhjulen, engagera nödbromsen.

3 Jack 4Runner från marken och placera pallbockar på specificerade nypa svetsar under bilen. Alternativt kan du placera pallbockar under ramen. När domkraften är på plats, sänk fordonet på jack står och kontrollera att se till att fordonet är stabil.

4 Ta bort lug nötter och hjul från hjulet du kommer att arbeta på.

5 Skruva isär den nedersta bulten på bromsoket som håller bromsoket på plats på rotorn. Kontrollera att du inte lossa kopplingen som håller bromsvätska.

När den nedre bulten avlägsnas från bromsoket, kommer du att kunna svinga bromsok upp ur vägen. Säkra tjocklek till spiralfjädrar ovanför det med ett buntband. Detta kommer att hålla tjocklek ur vägen medan du arbetar utan att helt ta bort hela bromssystemet.

6 Avlägsna rotorn med en gummiklubba. På Toyotas, måste du ta bort två små skruvar på rotorn innan du kommer att kunna ta rotorn bort.

7 Ta bort dragstången med hjälp av specialverktyg från tillverkaren eller som du har köpt på Biltema.

8 Använda din mutterdragare, ta bort de två skruvarna på stagen som håller hjulaggregatet på.

9 Med hjälp av mutterdragare, ta yxan muttern och knacka på CV-leden på sin plats med en gummihammare. Se till att du inte skadar CV boot i processen genom näven direkt på slutet av räfflorna i CV-leden. I stället trycker enheten runt den tills CV gemensamma "glider" ut.

10 Ta bort resten av bultarna som håller lägre kulleden till suspensionen.

11 Med ett särskilt redskap avdragare bort hjullagret. Den yttre lagerbanan kommer att vara kvar i aggregatet. Du kommer att behöva ta till verkstaden och få dem att trycka ut det här för dig och installera den nya hjullagerenhet.

12 Bolt allt tillbaka tillsammans i omvänd ordning när du har installerat den nya hjullagret och ras montering.

13 Sätt tillbaka hjulen på bilen och dra åt dem tillräckligt så att hjulet är stabil. Sedan sänka bilen på marken och dra åt muttrarna till 100 ft lbs. Se till att du dra åt muttrarna i "steg" och även i ett korsmönster.

Tips

  • Placera INTE jack står i något annat än kläm svetsar eller fordonets ram.