GMC Sierra Brake Problem

February 21

Felsökning bromsarna på en GMC Sierra är en enkel process. Bromssystemet är ett vakuumstyrt system som skickar fluid genom bromsledningarna och till calipern. Vätskan är det som driver bromsoket till rotorn för att göra det sluta. Om detta system har en läcka i vätska, kommer du att förlora tryck, vilket gör det svårt att sluta.

Felsökning för bromsbelägg och Rotor Damage

Kör GMC Sierra för att fastställa orsaken till problemet. Lyssna efter slipning när du gör ett stopp. Slipning är en varningssignal om att dina bromsbelägg går skallig. När man kommer till ett stopp och du känner en vibration, betyder det skada rotorn. Dessa tecken kan berätta att en front jobb är i sin ordning. Ha som besiktigas så snart som möjligt. Bromsbackarna och rotorer är enkla att byta ut och skulle kunna förhindra en dyra reparationer Bill ner linjen.

Ta bort framhjulet och inspektera axelenheten. Titta på bromsoket och du kommer att märka bromsbelägg vidrör rotorn. Visualisera hur mycket av dynan är kvar. Du kan byta ut dynan om det är mindre än 3/16 tum pad kvar. Känn din rotor att säkerställa att det är en plan och jämn yta. Om du känner spår i rotorn, är rotorn färdig att bytas ut eller vändas. Inspektera alla hjul med skivbromsar

Inspektion för förlust av Hydraultryck

Skruva upp din lastbil och har en partner som står vid. Har din partner tryck ner bromspedalen när du inspektera bromsok och bromsledningen för någon vätska kommer ut. Kolla runt på huvudcylinderns också. Huvudcylinderns är den komponent som håller din bromsvätska. Om du förlorar tryck i bromspedalen och du inte ser någon läcker runt tjocklek eller hela linjen, betyder det en felaktig bromsservo. Bromsbooster förstorar din pedal, vilket gör det lättare för dig att tillämpa brakes.You'll behöver en speciell vakuum verktyg för att felsöka.

Huvudcylindern kan också orsaka problem om det håller på att förlora vätska. Bromsvätskan lagras i huvudcylindern, som måste bytas ut om det finns en läcka.

Bromsvätska

Även om bromsarna är i ett slutet system, kan du uppleva förorenad bromsvätska. Kontrollera bromsvätske; bör det vara klart. Om det visar sig grumlig eller mörkt, kan du behöva ersätta den. Förorenad bromsvätska kan vara orsaken till allvarliga broms fel. Kontrollera även vätskenivån i huvudcylindern. Vätskan bör vara mellan de markerade områdena.