Hur man kan jämföra motorcykel däckdimensioner

February 22

Hur man kan jämföra motorcykel däckdimensioner


Motorcykel däck köpare konfronteras med en förvirrande uppsättning namn. Till exempel, berättar 130 / 80H18 du en däckets bredd, sidoväggstjocklek, hastighetskategori och fälgstorlek. Att lära sig läsa däckstorlekar kan du hitta däcket du behöver och ger dig en uppfattning om vad som kommer att passa om du inte kan hitta rätt däck.

Instruktioner

1 Hitta däckets storlek. För metriska däck, är detta en alfanumerisk beteckning med en ### / ## - X - ##. De fyra delar identifierar däckets bredd, bildformat, hastighetskategori och fälgstorlek. storlek Kanten ges i inches snarare än metriska enheter.

2 Mät bredd från sidovägg till sidovägg strax ovanför slitbanan. Bredare däck ger dig en större kontaktytan, och du kommer att ha mer dragkraft och mer dra, men däcket kommer också att förlora dragkraft lättare.

3 Jämför bildformat, som är lite annorlunda. Det är inte en numerisk mätning, utan snarare förhållandet mellan bredd och höjd. En 100mm breda däck som har ett bildförhållande 90% skulle vara 90mm lång. Om samma däcket hade ett aspektförhållande 25%, skulle det vara 25 mm hög.

4 Jämför hastigheter med en referenskarta. Tumregeln är att alfabetet går från J = 62 mph och Y = 186mph. H och Z är undantag. En H-klassade däck är klassad för 130 km / h. Z-klassade däck är klassade för mer än 149 km / h; hur mycket mer har inte angetts.

5 Mät fälgdiameter från en fälgkanten till den punkt på den exakta motsatt sida. Denna mätning är i inches.

Tips

  • Du kan montera ett däck som är något bredare eller högre. Stora skillnader kommer att orsaka oförutsägbara eller farliga förändringar i hanteringen.