Hur man byter en 1992 Suburban startrelä

May 12

Hur man byter en 1992 Suburban startrelä


Startreläet styr strömmen som skickas till startmotorn under motorns initiala startfasen. När du slår på tändningen på Suburban svarar startreläet genom att stänga metallkontakterna i den för att skicka ström till startmotorn. När startnyckeln frigöres och motorn är igång, skär startreläet strömmen till startmotorn automatiskt. En misslyckad startrelä kommer inte att tillåta motorn att starta alls. Startreläet på 1992 Suburban är en icke-funktionsdugliga delen - om det går illa det måste bytas ut helt och hållet.

Instruktioner

1 Höj och stödja huven på Suburban. Leta upp batteriet på vänstra framsidan av motorrummet.

2 Ta bort den negativa batterikabeln från sin post med en hylsnyckel. Använda en rulle av svart eltejp att linda terminalen i slutet av kabeln helt. Ta den positiva batterikabeln från sin post och slå in den med eltejp också.

3 Placera de negativa och positiva batterikablarna bort från varandra. Se till att ingen av kablarna är nära sin kontakt på batteriet eller vidrör något annat metallytor i motorrummet.

4 Lokalisera relä / maxi säkring centrum på den högra sidan av motorutrymmet. Leta efter en medelstor svart rektangulärt plasthölje.

5 Ta bort locket på reläet / maxi säkring centrum och vänd på den. De flesta biltillverkare inkluderar ett diagram för att låta dig veta vilka relä eller säkring motsvarar dess läge i centrum.

6 Stå på höger sida av förorts- direkt infogade med relä / maxi säkring centrum. På den översta raden, bör du se tre kvadratiska reläer. Startreläet är det tredje reläet från vänster.

7 Avlägsna startreläet med ett par relä avdragare tång. Ta tag i reläet med tången och dra ut den vertikalt. Inte vicka reläet eller försöka dra ut på någon annan vinkel än vertikalt - detta kan leda till en eller alla av kontaktbladen längst ner i reläet att bryta och orsaka ytterligare reparationer.

8 Säkerställa att den nya reläets kontaktblad ligger i linje i den korrekta positionen. När reläet är korrekt inställd, tryck ner på den försiktigt tills den plats själv helt. Reläet sitter ordentligt när det är helt i nivå med de andra två reläer i relä / maxisäkrings centrum. Sätt tillbaka locket på reläet / maxisäkrings centrum.

9 Ta bort eltejp från den positiva batterikabeln, anslut sedan tillbaka till batteriet. Ställ en 3/8-tums enhet momentnyckel till 12 foot-lbs. och dra åt skruven för pluskabeln till batteriet. Packa upp eltejp på den negativa batterikabeln och fäst den på samma sätt.

10 Stäng huven på din Suburban och starta motorn.

Tips

  • Startreläet slits och brister över tid. Om startreläet kräver frekvent utbyte, kontrollera start s ledningar för tecken på rost eller korrosion. Tändningen kan kräva ersättning också.