Hur man byter ett luftfilter i en Ford Taurus

April 9

Rengör luftfilter möjliggöra bättre gas körsträcka och längre motorlivslängd. Ändra ett filter i en Ford Taurus är en snabb och enkel underhållsåtgärd som bör göras varje 3.000 miles när fordonet körs i extremt smutsiga förhållanden, eller var 30.000 miles för normal användning. Kolla på nätet eller på din lokala auto del butik för rätt filter för årsmodell.

Instruktioner

1 Stäng av bilmotorn och prop öppna huven. Hålla bilen utanför samtidigt som du arbetar på filtret, eftersom det fungerar som en barriär i händelse av att bilen slår bakut.

2 Leta upp luftfilterhuset utrymmet på förarsidan av bilen, nära mitten av sidoramen. Leta efter en svart låda som är lutad mot mitten av bilen och har en slang som leder till motorn.

3 Öppna locket på Ford Taurus luftfilterhuset genom att lossa klämmorna som håller locket på plats. Lyfta locket bort av höljet.

4 Ta det gamla filtret ur fodralet. Titta på filtret för att se om det är smutsiga, om du inte kan se den ursprungliga färgen på filtret behöver bytas ut. Kasta allt skräp i rutan.

5 Byt det nya filtret med en K & N 33-2150 för en 2007 Ford Taurus 3.0L V6. Hitta exakta artikelnummer för din modell och år på K & N eller på din lokala auto leverans butik.

6 Sätt tillbaka locket på huset rutan luftfiltret. Säkra locket på plats genom att återförsluta klippen eller skruvar.