Acerbis Handskydd Installation Tips

August 28

Acerbis Handskydd Installation Tips


Acerbis gör en mängd olika off-road motorcykel tillbehör, inklusive handskydd. Många terrängcyklar inte kommer med handskydd; andra har lagerhandskydd eller valfria handskydd, men specialtillbehörstillverkare som Acerbis utan tvekan göra en bättre produkt. Lite arbete krävs dock för att installera och justera eftermarknads alternativ korrekt.

Lossa Throttle Assembly

Det kan vara frestande att börja ta allt isär, men du behöver inte ta bort din gaspådrag montering bara för att infoga Acerbis handskydd. Bara lossa monteringen. De flesta spjällaggregat har en vikbar design som lossnar med ett par skruvar. Om du känner någon grus i gaspådrag, det är inte en dålig tid att rengöra den och lägga till några torra glidmedel, såsom molybden.

Skär försiktigt slutet av gashandtaget

Den Acerbis handskydd ansluter med en expansionsbult som glider in i slutet på styret. Du måste skära ett hål i slutet av greppet. Nedanför greppet kommer att vara den vinylspjällhuset som kan vara eller inte redan har ett hål i sin ände. Undersöka genom att först skära ett litet hål i greppänden. Överväg att använda aa litet blad som lätt kan skära en radie som en skalpell, så att du gör en ren linje. En rund fil eller roterande verktyg kan användas för att trimma vinyl spjällhus. Du vill trimma både huset och grepp även med innerdiametern på styret slangen. När du är klar, kommer du att glida expansionsbulten i styränden.

Bar Mounts

Den andra änden av den handguard får förena med en bobby-pin-formad legering fästet. Du måste sprida fästet tillräckligt bred för att glida över styret. Du behöver några verktyg som hjälper dig bända konsolen öppen. Plocka släta nyfikna verktyg eller använda en trasa som stoppning så att du inte fördärva ytan på dina nya vakter. Oroa dig inte om att bryta dem; de var noggrant utformade för att glida över dina barer. Annars är det en liknande design som din gaspådrag montering - en enkel tvådelad system du skruva runt fältet.

Montering, testning och Skärpning

Nu när du har båda sidor av vakten på plats, kommer det att göra en skyddsslinga framför handen. Det ska vara enkelt att rotera eftersom det inte har skärpts ännu. Knappt snäv en av anslutningarna så att du kan justera skyddet för hand. Nu, sitta på cykeln och ta tag i baren i körställning. Se till att din spak kommer inte binda i någon del av sitt utbud av rörelse. Överväga vinkeln på vakt, anpassa den nedåt brantare för lägre hastighet turridning och lite högre för högre hastigheter, för att skydda knogarna från stenar kommer på dig på en plattare båge. Tätt vakterna på plats. Dra inte åt dem, bara tätt fästelementen tills vakten hålls fast. Processen är liknande för vänster hand grepp, men du kommer inte att ha gasreglaget enheten för att lossa eller spjällenheten att trimma.