Hur man pruta på en begagnad bil på ett återförsäljaravtal

March 12

Hur man pruta på en begagnad bil på ett återförsäljaravtal


När du går in på mycket av en begagnad bil återförsäljare, kan du enkelt tas tillvara, om du inte förbereda dig i förväg. Alla fordon på tomten kan vara som "godis" till dina ögon. När du vill ha godis, kommer du att betala det pris säljaren begär det. Men när man vet hur mycket bilen ska kosta, kan du använda denna kunskap för att få bästa möjliga affär på din begagnade bil.

Instruktioner

1 Avgöra vilken typ av bil du vill ha innan du anländer till återförsäljare. Till exempel, vet märke och modell på fordonet. Bestäm det maximala antalet miles du vill ha på din begagnade bil och extra bekvämligheter, såsom larm, taklucka och CD-spelare.

2 Forskning i förväg, för att ta reda på rekommenderat värde av fordonet du vill. Du kan använda olika online-resurser, såsom Kelley Blue Book, NADA guider och Edmunds, att göra din forskning. Genom att använda dessa resurser, kommer du att ha en "ungefärlig" utbud av vad man kan förvänta sig att betala för fordonet.

3 Visa upp återförsäljaravtalet med kontanter. Pengar pratar. Därför, om du kan betala för begagnade fordon med kontanter, kommer du att ha mer förhandlingsstyrka. Om du inte har kontanter tillgängliga, försök att säkra ett lån från banken för att köpa bilen.

4 Informera begagnad bil återförsäljare av det pris du vill betala för fordonet. Som regel kan man börja $ 1,000 lägre än det föreslagna detaljhandeln värde. Om du inte känner till rekommenderat värde, börjar på $ 1000 lägre än prislappen på bilen.

5 Vänta på begagnade bilhandlare att berätta om ditt pris är acceptabelt. Do not tell återförsäljaren det högsta belopp du kan betala. Om du gör detta kan återförsäljaren begära detta maximibelopp.

6 Gå till en annan återförsäljare om du inte kan förhandla fram ett rimligt pris, baserat på den föreslagna detaljhandeln värde. När du är villig att gå bort, står du en större chans att få begagnad bil till det pris du vill.