Hur man tar bort taket Trim på en 2005 Altima

April 28

Taket trim på din Nissan Altima hänvisar till tyg som täcker insidan taket av bilen trasa. Det kan komma en tid när du kommer att behöva ta bort taket trim, antingen för att ersätta den med en ny trim eller lämna det utan trim alls. Processen att ta bort taket trim är inte komplicerat. Det kan dock bli lite rörigt. Täck era platser när du tar bort taket trim att spara rensning när den tas bort.

Instruktioner

1 Skydda era platser antingen med en plast presenning, målning trasa eller även plast soppåsar.

2 Pop din Altima huva och använda Hylsnyckelsats att ta bort den negativa batterikabeln.

3 Skjut skruvmejseln under mitt tak ljus montering och försiktigt bända den från taket. Ta bort plast ledningsnätet ansluten till ljusomkopplingsenheten och ställ enheten på sidan.

4 Använd din skruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller plastheadliner panelerna på plats. Arbeta dig runt omkretsen av din Altima tak. Ställ in skruvarna i en tom behållare för säker förvaring.

5 Använd en platt skruvmejsel eller spackel för att börja bända headliner paneler av när du har tagit bort alla skruvar. Ställ alla paneler åt sidan.

6 Hitta en av kanterna på taket trim tyg och dra det långsamt från taket för hand tills du har tagit bort allt.

7 Borsta taket med en mjuk borste för att ta bort lösa partiklar. Låt spillning att falla på tarp. Gör detta tills hela taket är fri från skräp. Om det behövs, använd din spackel kniv för att skrapa bort eventuella envisa bitar.

8 Applicera lim remover till den klibbiga rester på taket och skrapa bort det med spackel.

9 Samla drop dukar och ta bort dem från Altima, var noga med att spilla så lite rester som möjligt. Kasta trasan eller presenning ut eller skaka den ut i en soptunna.

10 Vakuum ut din Altima med en butik vac.