Hur måla en utombordare

January 24

Hur måla en utombordare


Måla en utombordsmotor kräver en grundlig rengöring av motorns utsida, samt att maskera bort delar som du inte vill att måla. På vissa utombordare, måste du ta bort eller maskera emblem. På grund av den värme som alstras av motorn, är det bäst att använda hög temperatur motor emalj för din utombordare. Arbetet är värt besväret, men när du äntligen kan montera din nyligen målade utombordare på akterspegeln på din båt och ta ut det igen.

Instruktioner

1 Ta bort motorkåpan från utombordaren och lägg den åt sidan i närheten. Ta bort propellern. Täck kablar och bränsleledningen.

2 Spraya motorn helt med avfettningsmedel. Låt den vila på ytan i minst fem minuter, men inte tillräckligt länge för avfettningsmedel torka på ytan.

3 Spraya motorn med högtryckstvätten ansluten till trädgårdsslang. Detta kommer att bryta loss några stora fyndigheter av fett som har byggt upp. Låt motorn torka innan du fortsätter.

4 Ta bort eller maskera bort eventuella emblem eller dekaler på motorn eller motorhuven. Om du maskera bort emblem, gör det med maskeringstejp.

5 Torka av motorn och motorhuven med vax och fett remover på en ren trasa. Detta kommer att ta bort de sista spåren av fett från motorn samt alla lim rester kvar om du har tagit bort klistermärken snarare än att maskera dem.

6 Scuff de målade ytor på motorn med hjälp av grå fordonsnötningsdyna. Detta görs för att gynna vidhäftning av färgen till ytan av motorn. Utan att repa, kommer färgen inte fastnar och kommer så småningom lossnar.

7 Torka av ytan av motorn och motorhuven igen med vax och fett remover för att avlägsna damm. Mask av båten med papper och maskeringstejp om du inte har tagit bort utåt från båtens akterspegel.

8 Applicera ett lager marin primer. Låt torka innan du applicerar den första av två lager av hög temperatur färg.

9 Spraya utombordaren med hög temperatur färg i tre lager. Det första lagret bör vara en lätt damning. Detta ger en klibbig yta för de kommande två tjockare lacken att följa. Tillåta den första beläggningen för att torka under fem minuter innan applicering av den andra beläggningen.

10 Applicera det andra skiktet av hög temperatur färg till utombordaren. Vara mer generös med färgen, men var noga med att inte tillämpa så mycket färg som det går eller bottnar. Tillåta det andra skiktet för att torka under minst 15 minuter innan applicering av den slutliga coat.

11 Applicera sista lager färg noggrant för att undvika körningar eller bottnar i färgen. Denna päls används främst för att täcka områden som du kan ha missat med det andra skiktet. Se till att kontrollera alla motorns skrymslen och vrår att göra vissa du har täckt hela motorn. Låt utombordare torka i 24 timmar eller mer innan du vidrör ytan. Applicera ett lager klarlack.

Tips

  • Låt motorn torka under två till tre dagar före användning av båten på vatten. Detta kommer att ge färgen tillräckligt med tid för att härda och bli ogenomtränglig för bensin eller vatten.