Hur man tar bort en K & amp; N luftfilter i en 2001 Celica GTS

February 14

Hur man tar bort en K & amp; N luftfilter i en 2001 Celica GTS


K & N Engineering har producerat en rad av högpresterande luftfilter sedan början av 1970-talet. Deras tvätt luftfilter är utformade så att en större mängd luft i inlopps över lager papper element luftfilter, som den som används i en 2001 Toyota Celica GTS. Slutresultatet är en effektökning och bränsleekonomi. En annan fördel är att Celica ägare kan ta bort, rengör och installera en K & N luftfilter, med endast en vattenslang och Special K & N rengöringsprodukter, vilket sparar pengar över att ersätta pappersfilter.

Instruktioner

Drop-In luftfilter Removal

1 Öppna huven för att komma åt luftlådan, som ligger bakom den vänstra strålkastaren. Stötta huven med sidostången.

2 Bända metallklämmorna bort av sidorna av luftlådans lock för hand. Lyfta locket bort av luftlådan bas och dra i K & N luftfilterelementet ur lådan.

3 Inspektera filterelementmaterialet för revor, hål eller tunna fläckar. Byt ut luftfiltret om den är skadad på något sätt. Titta på den tråd silnät som täcker filtermediet. Rengör luftfiltret om trådnätet nätet är inte synlig.

Luftfilter Rengöring och installation

4 Belägga båda sidor av K & N luftfilter med K & N filterrengöringsspray. Tillåter dammsugaren att sjunka ner i filterelementmaterialet i 10 minuter.

5 Spola luftfiltret med en lågtrycksvattenström från en slang för att avlägsna instängd smuts från elementmaterialet. Spola filtret från båda sidor. Skaka luftfiltret för att avlägsna så mycket vatten som möjligt och sedan låta det lufttorka helt.

6 Coat topparna av filterelementet åsar, på båda sidor av filtret, med K & N luftfilterolja. Låt oljan tränga in i filterelementmaterialet i 20 minuter. Materialet ska nu ha en jämn röd nyans. Fyll i alla gråzoner i filterelementet med filterolja, låt den dra i ytterligare 10 minuter.

7 Lägg K & N luftfilter i luften rutan basen. Kontrollera att gummi fläns runt omkretsen av luftfiltret sitter jämnt.

8 Lägg luften rutan lock över luftlådan basen. Tryck klämmorna stål över kanten på luftlådans lock för att täta luftlådan. Sänk prop stången och stäng huven.

Typhoon kall luft intag filter Demontering och montering

9 Lossa klämman fästa koniska luftfilterelementet till den kalla luftintaget röret, som ligger bakom den vänstra strålkastare, med hjälp av en skruvmejsel. Dra luftfilterelementet av insugningsröret. Inspektera och rengör luftfiltret, som beskrivs i avsnitt 2.

10 Dra den L-formade plast frisk luftrör ut från datorn ombord huset, som ligger på förarsidan av motorn.

11 Koppla ur massan sensorkontakten luftflöde från botten av inloppsröret, nära motorn. Dra ventilationsslangen från munstycket skjuter ut från framsidan av inloppsröret. Hoppa över detta steg om du bara tar bort luftfilterelementet.

12 Skruva loss bulten fästa Z-formade konsolen till botten av inloppsröret, under användning av en 10 mm spärrnyckel. Koppla ur kontakten från vakuumbrytaren, som ligger på insugningsröret L-formade konsolen. Dra vakuumslangarna bort av vakuumbrytaren för hand. Hoppa över detta steg om du bara tar bort luftfilterelementet.

13 Lossa klämman fäster insugningsröret till spjällhuset med hjälp av en platt skruvmejsel. Dra inloppsröret ut från motorutrymmet. Inspektera det inre av insugningsröret. Torka bort eventuellt uppbyggd eller skräp med en butik towel.Skip det här steget om du bara tar bort luftfilterelementet.

14 Skjut suget på spjällhuset. Skruva monteringsbulten genom den Z-formade fästet och in i botten av inloppsröret, under användning av en 10 mm spärrnyckel. Anslut massluftflödessensorn och vakuumswitchkontakter. Anslut båda vakuumslangar in i vakuumbrytaren. Anslut ventilationsslangen in i munstycket på framsidan av inloppsröret. Dra åt insugningsröret klämma, med hjälp av en platt skruvmejsel. Hoppa över detta steg om du bara tar bort luftfilterelementet.

15 Tryck luftfilterelementet på insugningsröret. Dra åt luftfiltret klämma. Sänk prop stången och stäng huven.

Tips

  • Byt ut ingen luftlåda klämmor för att upprätthålla en fullständig tätning mellan luftlådan bas och lock. En dålig tätning möjliggör smuts passera under filtret och in i motorn.