Hur man tar bort radion från en 2005 Acura TL

January 9

Det finns två sätt att förhindra radio stöld, och de trasiga fönster som leder upp till det. Den första är att göra radio omöjligt att stjäla utan specialverktyg; en väg som de verktyg älskande tyska tillverkarna tar ofta. Den andra är elektronisk; att göra radion svårt att ta bort, men använder en sub-rutin i radions dator att stänga av den om du anger fel kod eller ingen kod. Tekniskt kunniga Honda valde det senare banan med TL: s underhållning i bilen. Så, är den enda svåra här in rätt kod innan du tar bort radion.

Instruktioner

1 Få din befintliga radions lösenord eller lösenord för radion att du kommer att använda som en ersättare. För din befintliga radio, håll ner knapparna 1 och 6, slå på radion och vänta på att koden för att dyka upp. Sedan ringa din lokala Honda / Acura återförsäljare eller radiotillverkaren, ge dem koden och de ska ge dig radiosäkerhetskoden. För din nya radio, ge dem serienumret på undersidan av radioenheten.

2 Pop radiopanelen lös med din klädsel borttagning pry-bar eller skruvmejsel med spets insvept i eltejp. Arbetet runt panelen försiktigt dra upp det så att inte skada den. Efter avlägsnande av panelen ser du sexkantsskruvar som håller radioenheten till underhållning modul på instrumentbrädan. Ta bort skruvarna, dra ut modulen och koppla selens kontakterna på baksidan av radio och navigationssystem display.

3 Ta bort de sex sidoskruvarna från var och en av sidofästen som håller radio / CD-växlare till navigationsskärmen. Ytterligare två vertikala skruvar fast radion till navigationsskärmen; ta bort dem. Installera din nya radio i konsolerna och anslut den till navigeringsskärmen som du tog bort den gamla.

4 Tryck modulen tillbaka till strecket, och sätt tillbaka fästskruvarna. Tryck försiktigt panelen tillbaka på plats, och pop hallarna in i handflatan. Slå på tändningen och ange radiosäkerhetskoden när du blir ombedd.