Hur att bryta i en ny snöskoter Engine

December 11

Hur att bryta i en ny snöskoter Engine


Det har alltid varit en hel del debatt om hur man korrekt bryta i en ny skoter. Många människor kommer att säga att "rida det som du alltid skulle" och det kommer att bli bra. Om du tar deras råd kommer du att ta chanser med din nya skoter eftersom motorn och drivremmen måste brytas i ordentligt för att undvika kostsamma reparationer. De olika tillverkare har olika rutiner för denna process, så det bästa råd är att följa de rekommenderade procedurer för din specifika modell.

Instruktioner

Motor och drivrem Break-In

1 Följ break-in förfaranden för de första 300 miles eller upp till de första 10 timmarna i drift. Detta kommer att säkerställa att maskinen kommer att köras pålitligt med rätt maintanence.

2 Bryta i motorn möjliggör korrekt kolvringarna som sittplats tätt i cylinderloppet. Under inkörningsperioden, undvika Jackrabbit startar och variera motorvarvtalet. Undvik långvarig full gaspådrag under hela inkörningsperiod. Omvänt, körning i låga hastigheter inte plats ringarna korrekt antingen. Om ringarna inte sittplats på rätt sätt, kommer trycket i cylindern att vara lägre än optimal, vilket kommer att minska topp hästkrafter.

3 Drivremmen bör inte utsättas för full gas för upp till två timmar eller 50 miles. Undvika snabb acceleration och retardation. Undvik också hög hastighet cruising och ladda dra.

4 Efter inkörningsperioden, har återförsäljaren inspektera maskinen för att säkerställa att drivlinan är i gott skick.