Vad är en Personal Tracking System Använda mobilt GPS?

December 9

Vad är en Personal Tracking System Använda mobilt GPS?


GPS är ett globalt positioneringssystem som använder data som tas emot från ett nätverk av satelliter i omloppsbana runt jorden. Satelliterna beställdes av det amerikanska försvarsdepartementet på 1970-talet. 1983 President Ronald Reagan hemligstämplade GPS, vilket gör den tillgänglig för civilt bruk.

Hur GPS fungerar

Eftersom GPS-satelliterna färdas i en exakt bana, kan den exakta platsen för en GPS-mottagare kan spåras genom att ständigt jämföra sin ställning som de olika satelliterna som den tar emot sändningar.

mobila GPS

Små GPS-mottagare byggs ofta i bärbara enheter. Många mobiltelefoner innehåller GPS-teknik. GPS-enheter kan också monteras på bilar, klippt till kläder, placerad inuti en ryggsäck eller bärs som ett armbandsur.

Personlig Tracking Device

Medan GPS är oftast används för navigering, kan en person bära eller bära en GPS-enhet för att tillåta någon att övervaka sina rörelser. Av sekretesskäl kan många människor inte bryr sig om att göra detta, men det är värdefullt om det görs för att skydda ett barn, äldre person eller någon som är utsatta för att gå vilse eller bortförda. En spårningsanordning kan också användas för att övervaka ett livlöst föremål, såsom ett fordon.