Hur man gör filmer från VHS

November 23

Hur man gör filmer från VHS


Det finns tusentals filmer på VHS som aldrig har gjort hoppet till DVD. Du kan äga flera av dessa filmer själv, eller så kan du ha egna filmer eller hem kopierat VHS-band som du vill konvertera till en mer hållbar digitalt format. Med rätt verktyg, är det lätt att konvertera en VHS till DVD.

Instruktioner

1 Anslut komposit eller koaxialkabel till VCR "Output" port eller portar. Inte alla videobandspelare har både en koaxial och kompositutgång, men de har vanligtvis åtminstone en eller annan. Rådgör med din videobandspelare manuellt. En koaxialkabel är en enda CATV kabel, pinnsystem komposit är en kabel som består av röda, gula och vita ändar som måste anslutas till sina respektive terminaler. Sätt i den andra änden av kabeln till datorns TV capture-kort. Om din videobandspelare är en nyare modell, kan det ha en S-videoutgång, vilket skulle ge en högre signalkvalitet.

2 Öppna videoinspelning programvara. Välj "Capture" och välj din TV capture-kort som inspelningsenhet.

3 Tryck på "Record" i din programvara videoinspelning, och sedan omedelbart trycker på "Play" -knappen på videobandspelaren. När du är klar med inspelningen, tryck på "Stop" på videobandspelaren och välj "End Capture" i videoinspelningsprogram.

4 Export eller spara den inspelade videon.

5 Sätt in en tom DVD i datorns DVD-enhet.

6 Öppna DVD-programvara och skapa en ny fil.

7 Importera inspelningen som gjordes av VHS-band. Gå till "File" och välj "Import" och välj sedan platsen för VHS inspelning på hårddisken. Du kan också dra ikonen för filen i din DVD-brännare.

8 Välj "File" och "Burn" från DVD-programmets meny. Du kan också trycka på knappen "Bränn" om ditt program har en.