Hur man ska tolka Dyno resultat

January 21

Förstå resultaten av en Dyno test på din motorcykel eller bil är viktigt att lära sig hur man kan öka dess prestanda och där särskilda "hål" är i hästkrafter och vridmoment kurvor för fordonet i fråga. Enligt WordIQ, tomter en Dyno test hästkrafter och ett vridmoment på ett fordon på toppnivåer över tiden. Hästkrafter och vridmoment är i allmänhet tänkt att öka till en topp under en Dyno test, men en Dyno diagram med många toppar indikerar hål i "effektklass" av fordonet och bör undersökas för att hjälpa till att eliminera hålen.

Instruktioner

1 Beakta allmän översikt av grafen. Den vänstra sidan bör ha två uppsättningar nummer (hästkrafter och vridmoment), medan den nedre delen av grafen kommer att vara varv per minut (RPM) intervall av motorn.

2 Lokalisera topp hästkrafter och vridmoment utmed respektive kurvor. Dessa är de områden som har störst makt i motorns varvtalsområdet. När ytterligare trimma motorn, försök att öka effekten först i detta varvtalsområde och sedan gå vidare till eventuella hål som identifieras i effektkurvor.

3 Undersök de två olika linjer, hästkrafter och vridmoment, att se hur de beter sig som motorvarvtalet ökar. Plana sektioner av hästkrafter indikerar att vridmomentet på den del av RPM bandet släppa ut, vilket bör ses av en negativ lutning på vridmomentkurvan.

4 Markera alla delar av vridmomentkurvan som minskar. Plana sektioner av vridmoment ska vara bra eftersom hästkrafter kurvan ska fortsätta att öka, de enda platserna av intresse för vridmomentkurvan är nedförsbackar.

5 Markera alla områden av minskad hästkrafter och undersöka vridmomentkurvan i detta avsnitt också. Områden med låg vridmoment, låg hästkrafter, men ökande varvtal bör påpeka ett hål i effektkurvan, som sedan kan visas i en prestations butik så att de kan hjälpa dig att stänga dessa hål.

Tips

  • Dyno tester är mycket stressande motorer och kör många dynos skulle kunna innebära en del av bilens system. Det är bäst att bara köra en Dyno test när du är ganska säker på att det finns en betydande förändring i hästkrafter och vridmoment från den senaste körningen.