Problem med Android pekskärmar

February 21

Problem med Android pekskärmar


Smartphones och enheter som kör Googles Android mjukvara ofta också optimerad för pekskärm, som Android programvara stöder. Frågor i pekskärm på Android-telefoner kan allvarligt försvåra en användares möjlighet att få tillgång till nödvändiga program eller till och med hela grundläggande uppgifter i avancerade fall. Apputvecklare måste också anpassa programkod för att rymma pekskärm användning.

Utveckla appar

App utvecklare som skapar program för Android smartphones måste utveckla programkod som rymmer pekskärmen används av de flesta Android-telefoner. Jämfört med knappsatser, navigerar en pekskärm med en mycket lösare fokus. Om en Manöverpanelen scrollar genom bestämda alternativ, kan en pekskärm användaren peka på skärmen i områden som inte är klart definierade av ett program, och en utvecklare måste planera för detta. Istället för att koda app för markerade objektet läge, vilket kan passa dåligt med ofokuserad pekläge av Android-telefoner, bör utvecklare använda klicka lyssnare och val läge kod.

Kalibrering

Pekskärmar på Android-telefoner kan ibland bli okalibrerade, särskilt om du bara har blixtrade ett nytt operativsystem på din smartphone eller annan Android-enhet. Många Android-enheter har en förinstallerad kalibrerings appen finns i programmenyn eller i enhetens inställningar. Kalibrerings appar designade för specifika modeller av Android tabletter och telefoner är ibland tillgängliga på Android app marknaden.

Känslighet

Ett annat vanligt rapporterade problem i samband med smartphone pekskärmar är känsligheten. Överkänslighet och minskad känslighet på pekskärmen kan få stora effekter på funktionaliteten hos en användares Androidtelefon eller enhet. Symtom på pekskärmen känslighet problem är anordningar som registrerar en fingrar som ett klick eller en oförmåga att registrera någon finger klicka för att göra ett val. Skyddande skärm filmer kan ibland orsaka minskad känslighet problem. Omstart din Android-telefon eller enhet kan ta hand om vissa känsliga frågor.

olika tillverkare

Många Android frågor pekskärm är specifika för tillverkaren av smartphone eller enhet. Till exempel producerar Motorola Android touch-screen-telefoner, som kräver hudkontakt att registrera ett klick eller en känga, medan vissa HTC-telefoner kommer att uppvisa symptom på överkänslighet. Android-användare bör kontakta tillverkarens kundservice om de börjar upplever problem med sina pekskärmar.