Hur man rättar till volymkontrollen

March 5

Repor, ljud toppar, rykte, och skära in och ut är alla tecken på att din volymkontroll kan skadas. Volym styrs med en elektromekanisk potentiometer, och från tid till annan anslutningar kan lossna eller svag. Kontroll över volymkontrollens kretsar för skador eller lösa anslutningar hjälper dig att identifiera problemet, som normalt kan fästas lätt.

Instruktioner

1 Kontrollera att volymkontrollen potentiometer är ordentligt fastsatt på chassit eller kroppen av kretsen som den är fast. En lös volym potten kan införa stam till lodet anslutningar när den vrids, som försvagar lederna över tiden. Använd en skiftnyckel för att dra åt muttern.

2 Se till att rätt anslutningar görs på volymen potten. Terminal "1" ska kopplas till jord, "2" bör vara utgång, och "3" ska matas in.

3 Kontrollera kablarna fäster volymen potten till kretsen för skador, slitage eller korrosion. Ledningarna får inte dras spänt. Se till att isoleringen är intakt längs trådarna. Bare punkter på tråden kan orsaka kortslutningar i volymkrets. Byt ut kablar, vid behov, genom att löda nya kablar till gamla kontakter.

4 Åter löda några lösa anslutningar vid potentiometer. Se till varje tråd är att göra riktig kontakt med endast en terminal, och att lödfogarna är säkra.

5 Spåra kablarna från volymen potten till deras anslutningspunkter på banan. Kontrollera att anslutningarna är säkra. Åter löda alla lösa fogar.

6 Testa din kruka för korrekt funktion. Om problemen kvarstår kan frågan vara med de interna mekanik potentiometern. I det här fallet måste du skaffa en ny volym pott och löda den till de gamla anslutningar på samma sätt den tidigare potten var wired.

Tips

  • Innan du arbetar på någon elektrisk krets, se till att den är bortkopplad från makt för att undvika elektriska stötar.