Hur man gör en dator till TV-ingång

May 20

Hur man gör en dator till TV-ingång


I en rapport från Nielsen betyg i 2009, antalet timmar amerikaner tillbringade titta på video på internet ökade med över 50 procent jämfört med föregående år, samtidigt som antalet personer som tittar på innehåll på sin TV hållas konstant. När fler människor väljer att se sina favoritprogram och filmer på nätet, kommer efterfrågan på att integrera TV och online upplevelse växa också. Om du är bland den växande raden som vill växla mellan TV och dator, frukta inte. Ansluta datorn till tv: n tar bara några minuter.

Instruktioner

1 Hur man gör en dator till TV-ingång

VGA är standard ut för datorer.

Bestäm din TV: ns videoingång. Vanliga ingångar inkluderar komposit (gul RCA-kontakt), S-Video, komponent (röd, grön och blå RCA-kontakter märkta Pr, Y och Pb respektive), HDMI, VGA och DVI. Mycket äldre TV-modeller kan bara ha en RF eller koaxial ingång.

2 Bestämma datorns videoutgång. De två vanligaste utgångsanslutningar är VGA och DVI, men grafikkortet kan erbjuda andra anslutningar såsom S-Video, komposit, komponent eller HDMI.

3 Bestäm högsta upplösning mellan datorns utgångsanslutning och TV: ns ingångsanslutning. Högupplösta in- och utgångar inkluderar DVI, HDMI och komponent; standard definition in- och utgångar inkluderar VGA, S-video och komposit. Ansluta en HD-utgång till en HD-ingång kommer att resultera i den tydligaste bilden.

4 Förvärva nödvändiga adaptrar och kablar. Till exempel, om din dator har endast VGA ut och TV: n har bara S-VIDEO, behöver du en VGA till S-Videoadapter och en S-videokabel. Alla möjliga kombinationer av in- och utgångar som beskrivs i steg 1 och 2 har relevanta adaptrar som kan köpas på elektronik eller tech återförsäljare.

5 Anslut datorn till TV: n via lämpliga kablar och adaptrar. Om TV-skärmen inte visar någon bild efter några sekunder, kan du behöva ändra upplösningen på din dator. För att göra detta, koppla in datorn videoutgång till en datorskärm, ändra skärmupplösningen under dina bildskärmsinställningar (i Kontrollpanelen för PC, i Systeminställningar för Mac), anslut datorns videoutgång till TV: n och vänta och se om du får bilden. Upprepa denna process tills du får en bild på skärmen.

6 Hur man gör en dator till TV-ingång

RCA-ingångar är standard för ljud på TV.

Anslut 1/8-tums till dubbla RCA-ljudkabel mellan datorn (1/8-tums hörlurar eller högtalare jack ut) och TV (röd och vit RCA ingångar).

Tips

  • Om TV: n har en 1/8 tums ljudingång, 1/8-tums stereo hane till 1/8-tums stereo hane kabel kan ersätta 1/8-tums stereo hane till dubbla RCA hane kabel.
  • Om du ansluter från en bärbar dator, kan du behöva trycka på en viss tangent eller tangentkombination för att skicka video till den valda utgången. Nyckeln är vanligtvis en av nycklarna F1 till F12, som ibland används i samband med en funktion eller shift-tangenten.
  • Om du ansluter från en dator VGA-utgång till en TV komponentvideoingång, behöver du en komponentvideo transcorder, som anpassar VGA-signal till en komponentvideosignal. Använd inte en VGA till tredubbla RCA hane (vanligtvis röd, grön och blå) kabel, eftersom detta inte kommer att sända rätt signal till din TV-ingång.