Delar av en manuell kamera

May 19

Delar av en manuell kamera


Manuella kameror har funnits under lång tid, eftersom fotografering uppfanns i mitten av 19-talet, i själva verket. Tillkomsten av autofokus och automatisk exponering är relativt ny i fotografins historia. Manuella kameror har fördelen att inte behöva batterier och har total kontroll över bildfångst. De har många beståndsdelar.

Lins

Manuell enkelspegelreflexkameror, trots brist på elektronik, har en mängd olika delar alla avsedda att bidra till effektiviteten i verksamheten. Den första är linsen. En manuell fokusering objektivet har flera glaselement konfigurerade för att producera rätt förstoring. Till exempel kan en normal 50mm objektiv som ger samma vy som det mänskliga ögat har fyra, sex, nio eller flera olika linser, vanligtvis grupperas tillsammans. Objektivet har också en filterring på framsidan för att lägga ultraviolett, dis eller andra fyllnadsmedel. Den har en fokuseringsring som vänder och flyttar elementen för att fokusera bilden och en bländarringen för att ställa in hur mycket ljus kommer in i kameran. Den har också en objektivfattningen för att ansluta den till kameran.

Spegel och Prism

Spegeln och pentaprisma samarbeta inuti kamerahuset. Spegeln är inställd på fjädrar i 45 graders vinkel. Den skickar bilden kommer genom linsen upp till pentaprisma. Syftet med pentaprisma är att korrigera den inkommande bilden från höger till vänster och höger sida upp. När du tittar i sökaren av en SLR med en vanlig lins, kommer du att se bilden som du skulle utan kameran. Spegeln, som sitter framför slutarridån, fälls upp när du trycker på avtryckaren, sedan vänder tillbaka på plats för nästa bild.

Slutare

Avtryckaren är ansluten till slutarridån. Slutarridån kan öppna och stänga vid en varaktighet av en sekund till 1 / 500th av en sekund på de flesta manuella kameror. För att ställa denna hastighet måste du använda slutartiden reglaget, vanligtvis upptill och till höger om pentaprisma som ni ser genom sökaren. Slutaren styrs mekaniskt utan elektronik.

film Transport

Inne i baksidan av en manuell kamera, det finns ett öppet område på vänster där du placerar filmkassetten. Du kör filmen över slutarridån till andra sidan där du sätter i slutet av filmen i en spole. Du använder då vinden vredet på övre högra för att föra filmen. Det kan finnas ett litet fönster över filmkassetten för att låta dig se vilken typ av film är i kameran. Det kommer också att vara en tryckplatta på baksidan dörren mittemot slutarridån att hålla filmen platt och rak.

Andra delar

Det finns en återspolnings spak på den vänstra sidan av kameran toppen. När filmen har utsatts, du spola tillbaka filmen i kassetten med denna spak. Manuella systemkameror har vanligtvis en själv tidtagningen på höger och ibland har en knapp eller spak för att förhandsgranska öppningshålet för skärpedjup.