Kan en CD postas med vanlig post?

February 21

Kan en CD postas med vanlig post?


En CD-skiva kan postas med vanlig post som brev och paket. Men det finns särskilda överväganden när posta en CD-skiva som repor, sprickor och raster som uppkommit under transporten kommer att göra CD-skivan värdelös. Dessutom kan CD-skivor vara berättigade till särskilda portot, beroende på vad som lagras på skivan.

post~~POS=TRUNC priser

Om din CD-skiva inte innehåller någon reklam, antingen på själva skivan eller i förpackningen, då kan du skicka den med Media Mail priser, vilket kan vara lägre än vanliga portot och kan ta längre tid än första klass post att komma fram till dess destination. Den United States Postal Service behandlar cd-skivor som paket i stället för bokstäver eftersom de är styva även när förpackningen är flexibel, om du inte utskick flera cd-skivor

Förpackning

Om du inte paketera din CD-skiva på rätt sätt, kan den skadas under transporten, vilket gör det omöjligt för en dator eller CD-spelare att få tillgång till musik eller data på skivan. Du kan skydda din CD-skiva med posten genom att omge skivan med en kudde som bubbelplast eller styv kartong. Endera materialet kommer att skydda den kompakta skivan mot skador. Flera produkter är kommersiellt tillgängliga för utskick cd-skivor, såsom kartong utskick kartonger eller kuvert fodrade i bubbelplast. Vid användning av en kartong som inte är speciellt anpassad för cd-skivor, använd en låda som är något större än CD-skivan så att skivan inte rör sig runt i rutan för mycket.

Tejpa Package

Under transport på posten, kommer din CD-skiva kommer i kontakt med andra paket och postutrustning. Om andra paket eller post utrustning torrakor en exponerad kant av kartong, kan det slita öppna paket, skada din CD-skiva, eller förlora den helt. Genom att täcka alla sömmar i en kartong i band, du paketet smidigt och mindre benägna att vara rippat öppen medan i posten.

Mailing Internationellt

Om du skickar meddelanden en CD-skiva internationellt behöver du ut fylla ut en tull formulär för ditt paket. Eftersom handstil skiljer sig från land till land, och det är mindre variation i versaler, är det bäst att skriva adressen i versaler för maximal läsbarhet när utskick en CD-skiva internationellt.