Hur Byt Min Mini Cooper Radio

May 8

Hur Byt Min Mini Cooper Radio


MINI Cooper har sett sin beskärda del av revideringar. Det som började som en brittisk Motor Company sub-kompakt stapelvara är nu en trendig modell av BMW raden av fordon. Men som en BMW fordon, har MINI Cooper många bilstereo alternativ finns det fortfarande möjlighet att uppgradera stereo med en eftermarknad enhet. Om att ersätta radion eller utföra reparationer, kan du antingen be hjälp av en ljud professionell, eller så kan du göra det själv.

Instruktioner

1 Ta bort jordkabeln från den negativa ledningen MINI batteri. Använd en 10 mm skiftnyckel för att lossa kabelklämman och dra kabeln från den negativa post. Vila klämman bort från ledningen tills radion ersättare är klar.

2 Ta bort de två skruvarna i botten av mugghållare med en stjärnskruvmejsel.

3 Ta bort panelen huset spegeln och sätesvärmare växlar med en trim borttagningsverktyg. Panelen ligger direkt på baksidan av växellådan. Under panelen är två skruvar. Ta bort skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Skjut hela växellådsaggregatet tillbaka, bort från instrumentbrädan, för att tillåta åtkomst till stereo.

4 Öppna handskfacket. Dra ner instrumentpanelen under rattstången.

5 Ta bort de två skruvarna på var och en av de vertikala paneler på vardera sidan av stereo med en T-40 Torx skiftnyckel. Ta bort de två panelerna.

6 Ta bort de fyra skruvarna i hörnen på stereoanläggning med en T-20 Torx skiftnyckel. Dra stereo från instrumentbrädan tillräckligt långt för att komma åt det att ledningsdragningen till den bakre delen av radion.

7 Anslut trådgrupper ett kabelnät adapter. Sätt en fronten adaptern i fästet vänster vakant av den borttagna fabriken radio. Mata ledningsnätet leder genom baksidan av frontplattan adaptern.

8 Anslut ledningsnätet leder till eftermarknaden stereo. Det finns vanligtvis fyra ledningar grupper som behöver vara ansluten: antennen, högtalare, förstärkare och strömförsörjningen.

9 Sätt eftermarknads däck i öppningen av fronten adaptern. Sätt tillbaka de två plåtar på ömse sidor om stereon. Byt ut skruvarna med en T-40 Torx skiftnyckel.

10 Ersätta växellådan i dess normala, främre läge. Skruva i de två skruvarna med Phillips skruvmejsel i botten av mugghållare och de två skruvarna i öppningen bakom växellådan. Sätt sitsen och spegelvärmare strömbrytarpanel tillbaka i sitt spår och tryck ned tills den snäpper tillbaka på plats.

11 Stäng handskboxen och ersätta instrumentpanelen under rattstången. Instrumentpanelen kommer snäpper på plats med måttlig kraft för hand.

12 Placera jordkabelklämman runt den negativa batterikabeln. Dra åt kläm med hjälp av en 10 mm nyckel.

Tips

  • En enda DIN stereo är rätt storlek för MINI radio.