Vad är en VTEC?

March 20

Vad är en VTEC?


VTEC är ett motorsystem som utvecklats av Honda Motor Company. Det utvecklades av Honda ingenjör Ikuo Kajitani, och använder teknik som går tillbaka till tidigt 1980-tal. VTEC motorer använder elektroniska kontroller för att maximera sin produktion och effektivitet.

VTEC Förkortning

VTEC-systemet är en uppföljning av Hondas REV-system (revolution modulerad ventilstyrning) som infördes 1983.
VTEC är en förkortning för Variable Valve Timing och Lift Electronic Control. VTEC motorer använder två olika kamaxel profiler med en av profilerna utvalda elektroniskt för att maximera motorns effektivitet. Idag är VTEC-liknande system för variabla ventiltider erbjuds under andra namn av flera biltillverkare, men Hondas systemet var den första i sitt slag.

Drift

VTEC-systemet använder en elektronisk styrenhet (ECU) för att välja mellan två olika kamaxel profiler, varav en är utformade för att maximera bränsleeffektiviteten när motorn går på låga varvtal, och det andra innebar att maximera motoreffekten vid höga varvtal operation . ECU väljer mellan de två profilerna baserat på input från olika sensorer som övervakar oljetryck, fordonshastighet, motorvarvtal och gasspjällsläge.

Introduktion

Honda först gjorde VTEC-systemet på sin dubbla överliggande kamaxlar (DOHC) motorer. De första modellerna att presentera en VTEC motor var de europeiska modeller av Integra och Civic 1989. Det första utseendemässigt av VTEC i USA var 1990 Acura NSX sportbil. NSX var ovanligt för att vara en sportbil som drivs av en V6-motor, men VTEC-systemet möjliggjorde en maximal effekt på 270 hästkrafter.

Expansion

Som konkurrerande biltillverkare började införa VTEC-liknande system, vände Honda sin status som en upphovsman till tekniken i ett viktigt verktyg för marknadsföring. VTEC snart erbjuds på fordon med stora och små motorer lika, inklusive Honda Prelude och Honda Del Sol, liksom senare utgåvor av Integra och Civic.
En enkel överliggande kamaxel (SOHC) version av VTEC har också utvecklats. Inledningsvis detta system drabbats av tekniska problem, och prestanda var dålig, men tekniska förbättringar gjorde SOHC VTEC lika tillförlitlig som den betrodda DOHC versionen. År 2002 började Honda erbjuder VTEC-utrustade motorcyklar.

variationer

Honda aktiveras också på populariteten av VTEC genom att utveckla flera varianter med specifika tillämpningar. VTEC-E har utformats med betoning på bränsleekonomi på bekostnad av effekten. Detta åstadkoms genom att använda bilens ECU att styra förhållandet mellan bränsle och luft som kommer in i motorn.
Infördes 2001, iVTEC ( "intelligent VTEC") presenterade en kontinuerligt variabel kamaxel profil, i stället för det tidigare systemet som innehöll endast två fasta profiler.