Hur man blandar STP & Mobil 1

March 18

Regelbundet underhåll på din bil är hörnstenen till ett fordon med en lång livslängd. Ingår med regelbundet underhåll är den allestädes närvarande oljebyte. Syntetiska motoroljor, såsom Mobil 1, hävdar att skydda motorn och öka bränsleekonomi. Olje behandlingar såsom STP varumärke gör liknande fordringar. STP föreslår att blanda sin oljebehandling med Mobil 1, medan Mobil 1 hävdar att det inte är nödvändigt. Även om kombinationen är inte troligt att skada motorn, måste du välja om det gynnar din bil eller din plånbok.

Instruktioner

1 Byt olja i bilen. Även om STP Oil Treatment kan tillsättas när som helst, är det bäst när det sätts till ett fordon med ren olja.

2 Tillsätt mängden Mobil 1 till din motor som rekommenderas av din biltillverkaren. Använd tratten för att förhindra att spilla oljan.

3 Slå på bilen och låt den gå på tomgång tills motorn är varm. Använd temperaturmätaren i bilen för att avgöra när bilen är varm.

4 Stänga av bilen. Tillsätt en flaska STP Oil Treatment till olja om bilen är en sex- eller åttacylindriga, eller en halv flaska om bilen har fyra cylindrar. Häll STP på samma ställe som du häller olja.

Tips

  • Om du inte byta olja i bilen själv, eftersom din mekaniker om han eller hon kommer att lägga STP Oil Treatment för dig.
  • Exxon Mobil, tillverkaren av Mobil 1 produkter, föreslår inte lägga olja behandlingar till deras Mobil en rad av syntetiska oljor.
  • Tillsätt mer STP endast efter en oljebyte. Lägg inte till mer STP om din olja redan innehåller tillsatsen.