Hur identifiera 1992 Honda Accord LX Transmission Problem

October 10

Hur identifiera 1992 Honda Accord LX Transmission Problem


Ombyggnad eller byta överföringen i 1992 Honda Accord kan kosta tusentals. Det är en tidskrävande reparation som orsakar många människor att överväga att köpa en ny bil i stället för fastställande av gamla. Många andra problem, emellertid maskera sig som en felaktig överföring. Dessa andra problem kan vara enkelt, billigt och snabbt att fixa. Utför dessa felsöker att eliminera billigare och enklare problem innan du tar Accord till en mekaniker för en dyr reparation.

Instruktioner

Vätskenivån och hastighetssensor

1 Kontrollera nivån på din automatisk växellåda vätska. Om den är för låg, kommer transmissionen inte har tillräckligt med hydraulkraft för att byta växel. Öppna huven, ta bort röda tak mätstickan, torka av vätskan med en butik trasa, sätt tillbaka oljestickan, dra tillbaka ut och läsa vätskenivån på skårade varumärkena. Fylla transmission med automatisk växellåda vätska om den är låg.

2 Ändra hastighetssensorn på toppen och baksidan av transaxel. Hastighetssensorn befordrar informationen till datorn ECU så transmissionen kan fungera på rätt sätt.

3 Använd en skruvmejsel för att avlägsna de cirkulära klämmor på luftintaget arm ovanpå motorblocket, och ta bort armen från motorrummet. Titta ner genom motorn där armen togs bort för att lokalisera hastighetssensorn på baksidan av transaxel. Det är en liten elektrisk stickpropp med tre trådar som kommer ut från baksidan av det.

4 Nå in i motorn och lossa hastighetssensorn ledningsnätet med fingrarna. Använd en 10 mm uttag för att ta bort hastighetssensorn från sin terminal, och fästa en ny hastighetssensor i dess ställe med samma uttag. Anslut ledningsnätet med fingrarna, och installera luftintagsarmen genom att ersätta de cirkulära konsolerna med en skruvmejsel.

5 Provkör bilen för att se om hastighetssensorn var felaktig.

eCU Fel

6 Vet att den elektroniska styrmodulen (ECU) styr datorn funktion av transmissionen. ECU kan gå in i "Fail Safe" läget och förhindra fordon form fungerar korrekt. En fel ECU kan tyckas vara ett transmissionsproblem.

7 Ta bort den nedre instrumentbrädan sparka panel på passagerarsidan av fordonet med händerna och dra mattan precis under spark panelen mot baksidan av fordonet för att avslöja ECU. ECU är den större av två svarta lådor till vänster i instrumentbrädan.

8 Ta bort de två fästskruvarna på metallfästet håller ECU på plats med en hylsnyckel. Dra ECU bort från brandväggen och koppla dess kabelnät med fingrarna. Ta ECU till en professionell för en diagnostisk och en omprogrammering.

9 Sätt ECU tillbaka till sin port och anslut det kabelnät tillbaka in med fingrarna. Placera metallkonsolen tillbaka över ECU, och fästa monteringsskruvarna med en hylsnyckel. Installera sparka tillbaka panelen på plats med händerna och rulla mattan tillbaka till brandväggen.

10 Provkör fordonet för att avgöra om problemet var en felaktig styrenhet.

Inre Transmission Problem

11 Kör fordonet och känsla för växlarna glider ur plats. Det kommer att kännas som om bilen skakar när kugghjulen uppnås, och bilen kommer att skaka igen som växel glider in lägre växlarna.

12 Lukta fordonet efter provkörningen för en brinnande lukt. Halka kugghjul genererar en hel del värme och kommer att göra att motorn lukta som om det brinner.

13 Ta fordonet till en mekaniker att ha transmissionen återuppbyggdes eller bytas ut.