Så här ändrar Däckstorlek för en Dodge lastbil

June 15

Det kan hävdas att däcken är den enskilt största bidragande faktor till fordonets prestanda. De är den enda delen av din lastbil som faktiskt berör vägen (eller spår eller stenar), och finns i en tillräckligt stor mängd som du drastiskt kan förändra bilens prestanda utan några andra ändringar alls. Däckstorlek är så viktigt att ändra dem är ofta en av de första saker som prestanda entusiaster gör, omedelbart följt av upphängnings modifieringar för att passa större.

Instruktioner

1 Utvärdera dina behov. Stora däck kan se cool på motorvägen, men de kommer att göra dig lite bra om lastbilen rullar över eller blir så dålig bränsle körsträcka som du inte kan köra det. Såvitt dimensionering går, 285/70 / R16 däck är om den största du kan passa på en Ram 1500, men förväntar oss att gnugga när du vrider ratten vid fullt rattutslag; 265/75 / R16 däck är mer bekymmersfri alternativ. Om du har en 2500-serien, 33-tums-tall däck som med en minimal gnugga samtidigt som du vrider.

2 Köp däcken och har dem installerade på din lokala installatör däck. Du kan göra det själv om du har utrustning, men du kommer att vilja ha däcken balanseras ändå. Du kan lika gärna betala extra $ 8 eller så för att få dem monterade.

3 Provköra lastbilen på en spårig väg eller spår att testa hjul gnugga. Du är nästan säker på att uppleva lite under extrema förhållanden; hur mycket du anser acceptabelt är upp till dig. Om hjulen gnugga regelbundet under normal körning på gatan, måste du titta in i en 1- till 2-tums fjädring lift kit. Lyftblock är billiga och lätta att installera, men använda dem på framstyraxeln är farlig. Satsa på en uppsättning av eftermarknads blad eller spiralfjädrar om du behöver höja fronten.

4 Korrigera hastighetsmätare. hjul med större diameter färdas längre per varv än mindre, så din lastbil hastighetsmätare kan läsa flera miles per timme under den hastighet du faktiskt reser. Många Dodge lastbilar som tillverkas sedan OBD-II (omborddiagnos, serie 2) infördes 1996 har elektroniska hastighetsmätare som du kan omprogrammeras för att kompensera för förändringen däcket. En eftermarknad "power programmerare" som de som säljs av banker, kommer Hypertech och Bully hund kan du både korrigera hastighetsmätare och åter trimma motorn för några extra kraft. Annars bör din lokala Dodge återförsäljare erbjuda tjänsten mot en avgift. Ägare av äldre lastbilar kommer att behöva byta ut hastighetsmätaren kabel kugghjulen i transmissionshuset för en ny uppsättning kalibrerad för att arbeta med sina däck.

Tips

  • Även om en viss däck gnugga är acceptabel för de flesta standarder, kommer varje däck gnugga minska däck livslängd genom slitage och eventuella skador. Om du inte vill lyfta lastbilen, överväga att installera en uppsättning längre bump-stopp på ramen för att hålla axeln från att resa så långt upp i chassit eller justera styr begränsare för att förhindra däck gnugga enligt kurvtagning. Den förstnämnda kommer att minska off-road prestanda och senare kommer att öka din vändradie, men det slår går igenom en ny uppsättning däck var fyra månader.