Hur man väljer Klädsel Foam

June 21

Välja skum för din sittplats klädsel kan verka svårt, men kan vara lätt att avgöra om man betänker mål din skum projekt. Oavsett om du bygger ett nytt säte, reparera en gammal säte eller återställa sätena i en klassisk bil, flera typer av skum finns tillgängliga som har specifika egenskaper som kan hjälpa dig slutföra projektet. Med lite forskning och shopping, kan du välja vilken typ av skum som är bäst för din klädsel projekt.

Instruktioner

1 Bestäm vilken typ av skummaterial bäst passar ditt projekt. Vanliga typer av skum är polyuretan, kallad Polyfoam och en polyuretan-gummiblandning som kallas Nimbus. Nimbus är en blandning av polyesterskum och gummi som också används i vissa madrasser. Nimbus anses vara en av de bästa typerna av skum, och är väl betraktas för automatisk stoppning att det är hållbart och mjuk. Polyfoam är vanligare i alla program eftersom det är billigare. För anpassade Sitsklädsel projekt av hög kvalitet, är Nimbus den föredragna skum, men det är dyrare än andra populära skum alternativ.

2 Matcha densiteten av skummet till projektet. Polyfoam kommer i varierande densiteter för många tillämpningar inom klädsel. Den tätare din skum är, desto mindre kommer komprimera. Detta är viktigt vid tillämpningen tyg till din plats skum; om tyget är tätt pressat mot tyget, använda en högre densitet skum för att få sätet att bättre hålla sin form.

3 Besluta om att använda skum med öppna celler eller slutna celler Skumgummi. Skum med öppna celler är mjukt, behagligt och följsamt. Vid komprimering av tyget, kommer skum med öppna celler att förlora sin form. Skum med slutna celler har mer styrka och kommer att hålla sin form när tyg eller vinyl är spänd över det, även vid en lägre skumdensitet.

4 Forskning de Flamspridningsvärden av någon skum du köper för dina bilsäten. Vissa typer av polyuretanbaserade skum är mer lättantändliga än andra, och är inte avsedda för användning i möbler eller bilar. Under 2003 har 100 människor dödades i en nattklubb brand sporrade av amatör pyroteknik som utförs nära brännbara polyuretanskum.

5 Hitta en lokal klädsel skum återförsäljare och be att få se det skum som du vill köpa. Kontrollera egenskaperna för skummet som du rör det och observera vilken densitet verkar vara bäst för ditt projekt. För sits restaurering, är densiteten av den ursprungliga skum i sätet en bra referenspunkt för att välja nytt skum.

Tips

  • Kontakta flera handlare för att hitta det bästa priset på skum du behöver för din klädsel projekt. Prisjämförelser kan hjälpa dig att lära den aktuella kör priset för skummet du behöver, och det kan också hjälpa dig att hitta en bra, kunnig återförsäljare som kan hjälpa dig med dina projekt.
  • Få en skum från en seriös återförsäljare som vet vad han säljer. Vissa distributörer säljer mislabeled skum på Internet, och generiska skum som felmÀrkta kan vara mer brandfarligt än du tror. Spela inte med din säkerhet för vad som verkar vara en hel del på skum.