Lägga till Leaf Springs till en Chevy

September 9

Bladfjädrarna på en Chevrolet lastbil och SUV hålla bakaxeln i linje framifrån och bakåt och åt sidorna, samt ge stöd till den bakre delen av lastbilen. Dessa fjädrar fastställa åkhöjd av fordonet. Om du vill lyfta upp den bakre änden av din bil lite längre, kan du lägga till ett blad till bladfjäderpaketet i suspensionen. Detta bör ta omkring en timme eller så.

Instruktioner

1 Sätt stoppklossar kring framhjulen. Placera domkraften under axeln och lyft upp den bakre delen av Chevrolet tills bakhjulen är från marken. Sätt pallbockar under ramen och axeln. Ta bort bakhjulen med däck järn.

2 Unbolt bladfjädrarna från axeln med hjälp av 3/8-tums Ratchet och uttag. Lyft axeln med domkraften, sedan sänka domkraften ner så det finns ett gap mellan bladfjädrarna och toppen av axeln.

3 Öppna klämmorna på sidorna av bladfjäderpaketet med hjälp av en tång. Unbolt centrumbulten i bladfjädern paketet med hjälp av en öppen nyckel och 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan dra ut stiftet i mitten av förpackningen. Dra den nedre bladfjädern bort från förpackningen med händerna.

4 Installera Add-a-blad på botten av bladfjäderpaket. Installera längre blixt från Add-A-Leaf kit på mitten av bladfjäderpaketet, sedan installera den nedre bladfjädern på förpackningen. Dra ner bulten med en öppen nyckel och 3/8-tums Ratchet och uttag. Sätt tillbaka klämmorna på sidorna av bladfjäderpaketet med hjälp av en tång.

5 Lyft upp bakaxeln med domkraften. Anslut axeln till bladfjäderpaketet med hjälp av 3/8-tums Ratchet och uttag. Sätt tillbaka bakhjulen med däck järn, sänk sedan Chevrolet bort av domkraften med domkraften.