Hur man fixar Sandpapper Repor på billack

August 29

Hur man fixar Sandpapper Repor på billack


Ett vanligt användningsområde ultrafina slippapper är att spot-behandla större repor i bilens färg eller klarlack. "Wet-slipning" gör repor försvinner genom att sänka nivån på det omgivande klarlack eller färg för att matcha repdjupet. Det enda problemet är att den våta sandning lämnar sina repor bakom. Men dessa små, grunda repor är lätt att ta bort även om de täcker ett stort område. Allt de behöver är en liten fyllmedel och polska och de kommer att försvinna för gott.

Instruktioner

1 Tvätta sandpapper-repad område med en stor bil svamp doppad i en hink med vatten och diskmedel. Skölj rent med vatten och torka den ordentligt med en ren, luddfri handduk.

2 Applicera ungefär en tesked gnugga förening till en frottéhandduk. Gnugga gnugga föreningen på repad området i en cirkelrörelse tills repor inte längre syns. Använd en mjuk trasa för att torka bort eventuell kvarvarande förening.

3 Tvätta området med en stor bil svamp doppad i en hink med tvålvatten, skölj rent med vatten och torka den ordentligt med en ren, luddfri handduk.

4 Applicera en kvarts storlek mängd virvelmärke eliminator på en mikropolerdyna. Polera området tills alla hologram är borta och virvelmärket eliminator är torr.

5 Försegla affären med lite bilvax. Använda en högkvalitativ abrasiv-fri vax såsom carnuba vax. Applicera några droppar till en liten, mjuk bil svamp och använda en cirkelrörelse för att sprida ett tunt lager av vax jämnt över området. Låt vaxet på bilen under 5 minuter för att låta den haze, torka sedan vaxet bort med en ren, mjuk handduk.