Farorna med en automatisk Lift

March 4

Farorna med en automatisk Lift


Automotive hissar gör inspektera och reparera bilar och SUVs mycket lättare genom att höja fordonet, vilket möjliggör lätt tillgång till undersidan av bilen. Liftarna är praktiskt eftersom de är ofta pneumatiskt styrd, lyft ett fordon på några sekunder kontra några minuter det tar att ta upp en bil med hjälp av en traditionell domkraft och pallbockar. Vid drift en automatisk hiss, det finns vissa försiktighetsåtgärder som är viktiga att ta.

Risker för ägare

Den största faran för fordonslyft operation är felaktig eller otillräcklig utbildning. Även om vissa fordons hissar kan tyckas vara enkel att använda, är det viktigt att ägare av hissar tar sig tid att ordentligt utbilda sina hissoperatörer noggrant. Utbildningen bör ske i gruppmöten, och det bör vara både en skriftlig och operativ examen för varje tekniker för att passera innan han kan börja använda hissen. Genom att ge en grundlig utbildning, varvid risken för tekniker skadade eller bilar skadas minskar.

Farorna med Förhöjda bilar på ett lyft

När hissen har förhöjda bil, risken för fallande skräp och föremål ökar när teknikern arbetar under bilen. Det är viktigt för hiss operatörer och tekniker för att bära skyddsglasögon för att skydda ögonen från att falla smuts och skräp samt hjälm för att skydda huvudet från oavsiktliga stötar eller fallande bildelar som kan ha lossnat under reparationsprocessen.

vikt Kapacitet

Med dagens brett utbud av fordonsstorlekar och alternativ, finns det risk för att fordonet är för tung för hissens vikt kapacitet. En hiss avsedd för bilar får inte ha en maximal vikt kapacitet som kan rymma en stor pickup eller SUV. Att veta vikt kapacitet av hissen är viktig. Detta är en av de största farorna med lyftoperationen som en hiss kanske kan höja en övervikt fordon, men inte kunna hålla det i luften, vilket gör att krascha ner, potentiellt skadlig hissen och fordonet, och säkerligen att någon tekniker som arbetar under fordonet vid risk för allvarlig skada.

mekaniska faror

Precis som alla andra bit av maskiner, fordons hissar kräver regelbundet underhåll för att säkerställa att de fortsätter att fungera smidigt. De särskilda rutiner för underhåll av din auto lyft varierar från modell till modell, men det är viktigt att följa hisstillverkarens underhållsschema för att undvika farorna med en underhållits hiss. Om inte underhålls, kan hissen fastnar eller vissa komponenter kan hindra hissen från att komma ner smidigt, sätta hissen operatör vid risk för skada.