Hur man gör din egen bil Ski Rack

January 26

Hur man gör din egen bil Ski Rack


Medan kommersiella skidhållare har många extrafunktioner, deras kärnkomponenten uppfyller samma behov som en gör-det-själv-version: Att transportera skidorna utan att de skadas. Om bilen har en bagagehylla och du behöver bara en grundläggande skidhållare, kan du göra din egen för en bråkdel av kostnaden.

Instruktioner

1 Mät och kapa de två-för-fyra skivor. Som en del av räcket kommer de sitter vinkelrätt mot bagage kuggskenor när du är klar. Mät och kapa dem så skivorna kommer att vila på skenorna och sträcker sig förbi dem med 2 till 3 inches på varje sida av fordonet.

2 Placera skivor på marken som om de vore på plats på taket. Den breda sidan av thee två-för-fyra bör vara över och under ytan. Några inches från kanten av den två-för-fyra, låg en skid platt över båda korten. Markera en punkt i mitten av brädet längs båda kanterna av skidan. Upprepa denna process för nästa ski, vilket innebär att ungefär 2 inches mellan kanterna närmaste kanterna på de två skidor.

3 Borra ett hål på varje märke du gjort med pennan. Det bör finnas två hål på varje kort för varje ski, så ett par skidor skulle resultera i åtta hål som borras. Dessa hål är där skruvarna förankra spännband som håller skidorna till styrelserna kommer att gå.

4 Skär det inre röret i sektioner som är omkring 2 inches längre än bredden på skidorna. Först skära över röret, vilket skapar en mindre slang. Gör sedan två snitt längs längden av det mindre röret. Nedskärningarna ska vara 180 grader isär. Detta kommer att skapa två lika stora bitar som kan tillplattade; varje del bildar en rem, och varje skid kräver en rem på båda korten. Placera bitarna över hålen i styrelserna.

5 Skära en liten X i varje del av röret där den ligger över hålet på endast en sida av skidan. De två snitten av X behöver bara vara tillräckligt stor för en träskruv att pressas igenom - ca 1/2 tum. Fäst en ände av röret in i träet med hjälp av en av bultarna.

6 Placera en skida tillbaka i styrelserna och sträcka slang över skidan i hålet på den andra sidan. Sträck slangen tätt nog över ski, så skid inte wobble eller glida på egen hand. Men vill du kunna glida skidan under gummi. När de väl placerad och sträcks, markera slang där det ligger över hålet och upprepa steg 5. Upprepa processen tills alla band har installerats.

7 Fäst två och fyra till bagagehyllan med hjälp av fallskärm sladden. Fäst brädorna på plats genom att linda linan över och under brädorna och bagagehyllor. Fäst med en slipknot.