Hur man byter Front bromsar på en 2005 Toyota 4Runner

April 8

Bromsbeläggen på din bil behöver förändras varje 60.000 till 80.000 miles eller så snart du höra dem slipning. Ändra bromsarna på 2005 Toyota 4Runner skiljer sig från andra fordon. Trucken använder fasta bromsok på framhjulen som inte kan tas bort från bromsskivan, så du måste ta bort och ersätta kuddar med tjocklek fortfarande är ansluten.

Instruktioner

Förberedelse

1 Ta bort två tredjedelar av bromsvätska från huvudbromscylindern i motorn med en spruta eller kalkon baster som aldrig har använts för något annat. Se till att du vet att dina lokala lagar för hur man gör det.

2 Lyft den främre änden av lastbilen, stödja den på pallbockar och ta bort framhjulen. Det kommer att bidra till att lossa muttrarna med däcket järn innan du höja fordonet.

3 Applicera en aerosol broms renare att hela bromsenheten för att ta bort allt damm; Använd ett uppsamlingskärl under för att fånga återstod.

Ändra Pads

4 Ta bort de små klipp som håller bromsbelägg 'övre och nedre fäststift på plats med hjälp av nål-tång. Avlägsna slammerförhindrande fjädern från beläggplattan med användning av samma tång.

5 Dra de nedre och övre stiften från bromsoket.

6 Pressa den yttre bromsklossen mot bromsoket vid dynans övre och nedre ändar för att komprimera kolvarna i sina hål - använd vice griptång för denna uppgift - och sedan dra den yttre dynan ur bromsoket.

7 Skjut bromsok kolvarna hela vägen in i deras hål med hjälp av plastöverdragen handtag tång eller två skruvmejslar insvept i bandet. Rensa bort de övre och nedre kontaktytor i bromsoket med en liten borste.

8 Smörj baksidan av den nya bromsbelägg med högtemperaturfett och anslut en anti-skrika shim till det. Installera yttre dynan i tjocklek.

9 Upprepa steg 3 till 5 för att ersätta den inre bromsbelägget i bromsoket.

10 Sätt tillbaka övre och nedre behålla stift till bromsok; placera anti-skallra våren på plats innan du installerar den nedre stiftet. Montera sprintar klipp med hjälp av tång med klippen 'handtag ändar pekar bort från bromsoket.

11 Anslut hjulen och sänk lastbilen efter byte bromsarna för båda hjulen. Fylla huvudcylinder behållaren med ny bromsvätska.