Hur rengör jag en förgasare i en Ford 390 motor?

January 16

Hur rengör jag en förgasare i en Ford 390 motor?


Förgasaren, i vilket fordon som helst, styr det bränsle som går till och från motorn. Misslyckas med att hålla en ren Ford 390 förgasare kommer att göra din motor mycket mindre känsliga och ibland kör out-of-sync. Du kommer att behöva ta bort Ford 390 förgasaren innan reningsprocessen. Detta kommer att kräva en hel del fysiskt våld. Det rekommenderas att du bara utföra detta arbete om du har en gedigen kunskap om mekanik. Om inte, ta din Ford 390 till en mekaniker som kan göra detta åt dig.

Instruktioner

1 Ta bort de fem trådar anslutna till förgasaren i Ford 390 motor. PCV slang tråd och vakuumledning är fästa nära toppen av förgasaren och den kalla choke gasledningen och gasvajern är fäst nära botten av Ford 390 förgasare.

2 Ta bort plastskyddet från toppen av Ford 390 förgasare innan du lyfter förgasaren ut och placera på en sida.

3 Blöt förgasaren i ett rengörande lösningsmedel köpas från någon bilverkstad. Låt blöt över natten.

4 Spraya en burk med tryckluft över Ford 390 förgasare för att avlägsna eventuella uppbyggnader av smuts. Torka bort smuts och smuts med en trasa. Använd gummihandskar för att skydda händerna från rengörings lösningsmedel som kan vara irriterad hud.

5 Placera förgasaren tillbaka in i motorn och åter fästa alla kablar och plast topp till Ford 390 förgasare. Du bör nu ha en fullt fungerande och ren förgasaren.

Tips

  • Förgasaren är tung, så se till att ha lite hjälp till hands när du flyttar den.