Hur man ladda batteriet med hjälp av en DC strömförsörjning

July 7

Ganska mycket alla batterier använder likström för att ladda, men de flesta konverterar den från växelström. I de flesta fall är 120-volts växelström drivs från ett vägguttag till ett nätaggregat som omvandlar det till lågspänning, låg strömstyrka likström. En laddare som använder en likströmskälla istället vanligtvis omvandla kraften till AC, sedan slå på den igen i DC oavsett spänning batterierna behöver.

Instruktioner

1 Bestäm spänningen i strömkällan. DC nätaggregat varierar i spänning. De två platser där du oftast måste använda likström är i en bil och i en båt. En bil generator producerar 12 V likström. Marina batterier ofta använder 24 V DC. USB använder också DC, men det blir så ström från ett vägguttag ändå. Om du vill ladda batterier inomhus där det finns vägguttag tillgängliga är det mer effektivt att köpa en vanlig plug-in laddare.

2 Titta på spänningskraven för batteriet du laddar. Om du laddar batteriet på en enhet som inte kräver att du tar bort batteriet, såsom en bärbar dator eller mobiltelefon, är utspänningen på nätsladden spänningen du behöver för att ladda batteriet. Om du laddar ett löstagbart batteri, kommer den nödvändiga laddningsspänningen skrivas direkt på själva batteriet.

3 Hitta en laddare som utformats särskilt för användning av likströms du har tillgängliga att ladda batterierna. Många bärbara datorer och celltelefonbolag faktiskt göra Laptop Bil laddare som är särskilt avsedda för en viss modell eller serie. I andra fall kan du använda en universell laptop laddare, såsom en länkad nedan. Om du laddar batterierna med något annat än 12 V eller om du inte kan hitta en laddare för just din batteri fortsätter du till steg 4.

4 Få en DC / AC-växelriktare, som förvandlar likström i samma 115-120 volt växelström som kommer ut ur pluggar. Följ länkarna nedan för bil och båt DC / AC växelriktare.

5 Få en standard AC batteriladdare och sätta i batteriet. Sätt in den i väggen och slå på den. Följ laddnings instruktionerna som medföljer laddaren.