Hur man byter olja i en Kawasaki KFX 400

November 6

Hur man byter olja i en Kawasaki KFX 400


Kawasaki KFX 400 är en högpresterande ATV - en racingorienterade fyrhjuling. Den KFX 400 s vätskekyld fyrtaktsmotor har en counterbalancer och överliggande kamaxlar - det är ett högteknologiskt bit av maskiner som kräver ATV olja bara för smörjning. Regelbunden motorolja har friktionsmodifierare som kan spela förödelse på kopplingen. Varumärket av olja som används är inte viktigt; syntetisk olja skulle kunna användas, så länge som den är gjord speciellt för terrängfordon. Den KFX 400 använder drygt två liter olja med ett nytt filter. 400 kräver att oljan bytas var 2.000 miles, men det är bättre att byta ut oljan efter varannan eller var tredje hård racing springa.

Instruktioner

1 Placera drain pan under KFX 400, sedan bort avtappningspluggen som ligger direkt under motorn. Låt oljan rinna av i 10 minuter.

2 Sätt tillbaka motoravtappningsplugg. Ta bort avtappningspluggen under oljetanken med hjälp av en skiftnyckel. Låt oljan rinna i fem minuter. Byt ut oljetanken pluggen.

3 Ta bort plattan som täcker oljefiltret med hjälp av en skiftnyckel. Plattan har tre bultar som behöver tas bort. Ta bort och byta ut oljefiltret. Ersätta plattan och de tre bultarna.

4 Fyll motorn med 2,3 liter olja.