Hur man använder en GPS datakort

November 6

En GPS har en viss mängd minne programmerats in när du köper den. Som med datorer, de flesta användare vill utöka minnet av sina maskiner eller lägga till extra programvara. Ett tomt datakort kan du spara information som du använder din GPS utan att använda alla inbyggda minnet. En förinstallerade datakort innehåller vanligtvis kartor som du kan använda utan att lagra dem på din GPS.

Instruktioner

Använd en tom GPS datakort

1 Öppna batterifacket på din GPS. Det är en slot där datakortet finns.

2 Sätt den tomma datakortet i kortplatsen tills det inte kan glida ytterligare. Stäng batterifacket.

3 Slå på GPS.

4 Formatera tomt minneskort innan lagring av information om det. Följ instruktionerna från datakort eller GPS. Vanligtvis formatering innebär att trycka på strömbrytaren för en viss tid.

5 Låt formateringen för att slutföra innan du försöker använda datakortet. Beroende på hur mycket utrymme på kortet, kan det ta ett antal minuter till formatet.

6 Överför data som lagras på din GPS till ditt kort. Se användarhandboken för att få hjälp med den här funktionen.

7 Hämta innehållet i datakortet till datorn om du vill bearbeta eller manipulera informationen. Du kan behöva ytterligare adaptrar om en maskin använder USB-gränssnittet och den andra använder seriellt gränssnitt.

Använd en förladdad GPS datakort

8 Välj ett datakort som laddas med kartor över området du vill utforska. Många olika versioner finns med USA: s regionala kartor, grannländerna i Europa och andra kombinationer.

9 Snäpp datakortet i batterifacket platsen. Var säker på att det går hela vägen in utan att tvinga det.

10 Slå på GPS. Programmet som laddas på datakortet ska komma på automatiskt.

11 Bläddra gata, vägar och andra sträckor, samt täckning av sjöar och berg. Vissa datakort programvara kan du nyckelordssökning för specifika platser.

Tips

  • Använd ett datakort som är kompatibel med din GPS modell. Kortet förpackning tydligt detaljer som GPS serie som det är avsett. Datakort kan få dyr beroende på hur mycket minne som de har, så att du inte vill köpa fel.
  • Hög minnesdatakort kan ta flera timmar att ladda, ibland ännu längre än batteritiden på din GPS. Försök att använda ett vägguttag nätadapter vid laddning av data för att eliminera detta problem.
  • Du kanske vill överväga att köpa ett datakort lastare för lastning av stora mängder data. Denna USB-kompatibla fäst laster datakort på några minuter.