Hur man använder Wheel Adapter

December 17

Människor installera hjuladaptrar när de vill ändra bulthålet avståndet för sina fälgar. Till exempel, om du har en 5-lug hjul med en 4,5-tums bulthål mönster, du kan bara använda hjul som passar dessa mätningar. Om du hittar hjul som du vill installera som inte passar det mönstret måste du installera ett hjul adapter med hjulavståndet för hjulen du vill installera.

Instruktioner

1 Placera en domkraft under bilen i hörnet av hjulet du vill lägga till adaptern och jack detta hörn av bilen från marken. Placera jack ställning under bilen och sänka detta hörn av bilen på ett jack stativ.

2 Ta bort muttrarna från hjulet med en klack skiftnyckel och dra hjulet av bilen.

3 Placera hjulspacernas på hjulbultar och trä de ursprungliga muttrarna på hjulbultarna. Dra åt muttrarna på plats med fingrarna. Håll centrering av distans när du vrider muttrarna på bultarna. Med alla muttrarna gängade helt på tapparna, dra åt dem med klacken skiftnyckel. Vridmoment muttrarna till hjulspacernas tillverkarens rekommenderade specifikationer vridmoment med en momentnyckel.

4 Placera det nya hjulet på hjulbultar på distansen och tråd nya muttrarna på hjuldistans dubbar. Dra åt muttrarna med dina däck järn.

5 Lyft bilen av stödfoten och sänk den på marken. Upprepa steg med de andra hjul distanser.

Tips

  • Kontrollera lokala lagar innan du installerar hjuladaptrar. Många lagar förbjuda användningen av hjuladaptrar. Dessutom, om du planerar att använda hjuladaptrar för racingapplikationer, kontrollera reglerna för din ras liga för att säkerställa att använda hjuladaptrar är inom reglering.