Typer av Bil glödlampor

January 15

Typer av Bil glödlampor


Även sällan får den uppmärksamhet förtjänade, är en typ av belysning som många människor använder på en dag till dag som fokuserar på säkerhet bil belysning. Lamporna har placerats på fordon sedan slutet av 19-talet, när bilar först gjorde sin prägel på världen. Utveckla och förbättra glödlampor för att göra dem mer effektiva har inträffat i mer än 100 år, vilket leder till många olika typer av bil glödlampor.

glödlampor

När bilar utvecklades först, det var inte mycket val när det kom till belysning. Endast en typ av glödlampa var i existens --- glödlampan. Thomas Edison utvecklade den första tillförlitlig modell av glödlampa 1879. Denna version innehöll en volframtråd som kan pågå i upp till 1000 timmar.

De första glödlampor applicerades på bilar som tillverkats av den Electric Vehicle Company, som grundades av Connecticut. Problemet var att dessa lampor var inte hållbart och skulle vanligtvis sluta arbeta när de utsätts för vind, regn eller annan hårt väder. Belysning gjordes mer effektivt under de kommande åren när Cadillac producerade mer väderbeständig belysning. De har också lagt till hög- och låg-beam funktion som fortfarande är vanligt idag.

Halogen

Halogenbelysning är en typ av glödlampor belysning; Men ger det en metall bakgrund som riktar ljuset i specificerade riktningar, vilket skapar en effektivare belysningssystem. Infördes 1962, är halogenbelysning fortfarande används av många biltillverkare runt om i världen.

HIDs

High Intensity Discharge belysning har några fördelar jämfört med sina glödande motsvarigheter. Denna belysning --- även känd som "xenon" belysning --- är mycket ljusare än halogenbelysning. Den håller också längre, vilket leder till mer sällan ersättning. Den första modellen att använda HID belysning var 7-serien som tillverkas av BMW 1991.

lysdioder

Mer avancerad än alternativa motsvarigheter, lysdioder --- eller Light Emitting Diodes --- ge extrem ljusstyrka och är mycket långvariga. Vissa lyxbilar införliva LED-belysning; men eftersom HID belysning gör en sådan tillräcklig jobb, LED-belysning har inte blivit så populär så många en gång trodde att det skulle göra.