Hur man använder en 350-watts förstärkare för 200-watts högtalare

April 13

Hur man använder en 350-watts förstärkare för 200-watts högtalare


Moderna högkvalitativa högtalare har effekt att ge konsumenten en generell riktlinje för användning. Överskrider denna klassificering är acceptabelt, så länge som bas, diskant och andra utjämningskurvor inte överdrivet ökat. Frågar en förstärkare för att fördubbla sin produktion till en viss frekvens med överdriven ton öka är mer benägna att skada något övermannade högtalare än lämnar det platt. Förstärkare marknadsförs ofta vid maximal märkeffekt, medan högtalarna är klassade vid nominella driftsnivåer. Därför, under normala lyssningsförhållanden där volymen är långt mindre än maximalt, ett scenario med 200 watts högtalare som drivs av en 350 watts förstärkare borde inte utgöra problem.

Instruktioner

1 Skär en längd av tråd som kommer att nå från 350 watts förstärkare till 200 watts högtalare.

2 Remsa 1/2 tum av isoleringen från tråden i båda ändar.

3 Skruva av skruvterminaler för 350 watts förstärkare, utsätta terminal hålen på stolparna. Gör samma sak på 200 watts högtalare.

4 Sätt de blottade trådarna i terminalerna på förstärkaren. Skruva terminalerna tillbaka ner för att fästa ledarna. Upprepa detta steg för högtalarna.

5 Dra kablarna från förstärkaren till högtalarna. Sätt de blottade trådarna i terminaler som motsvarar de som används vid förstärkaren. Skruva stolparna tillbaka ner för att säkra.

Tips

  • Användare ofta öka tonkontroller att kompensera för bristen på dynamisk kraft. Detta är inte en faktor med kraftfulla förstärkare. Håll tonkontroller platt eller lägre för ren produktion och för att förhindra skador.
  • Slå upp en tonkontroll med 3 decibel ber förstärkaren att fördubbla mittfrekvensen för den tonen kontroll. Med andra ord, om justeringen basen är centrerad vid 50Hz, kommer förstärkaren måste fördubbla sin produktion vid denna frekvens, avsmalnande något när den rör sig bort från den. Detta kallas "Q" faktor. Detta är den typ av operation som förstör bashögtalare om drivs alltför.
  • Maximala effektklasser utgör en enorm belastning på en förstärkare, och det är viktigt att förstå att det inte finns någon "rekommenderade" watt nivå, andra än de som inte är skadliga för systemet. De flesta tillverkare rekommenderar mot driftförstärkare på max.