Hur man sätter tillbaka Bromsar på en 2005 Chevy Malibu

February 19

Hur man sätter tillbaka Bromsar på en 2005 Chevy Malibu


Bromsarna på din 2005 Chevy Malibu behöver bytas ut var 25.000 till 35.000 miles, beroende på hur aggressivt du bromsa fordonet vid körning den. Många människor väljer att ha en serviceverkstad ändra bromsarna eftersom de don & rsquoen; t vill åt slumpen att installera dem på fel sätt. Men eftersom de bakre bromsarna på Malibu är skiv raster, rotorerna är utbytbara utan rädsla för att orsaka en säkerhetsfråga.

Instruktioner

1 Lossa muttrarna som håller fast den bakre däck till hjulbultar med ett däck järn. Ta inte bort muttrarna.

2 Jack den bakre delen av fordonet från marken och placera en pallbock under varje sida av axeln. Sänk Malibu på pallbockar. Placera ett hjul chuck framför framdäcket för att säkra fordonet.

3 Ta bort muttrarna från hjulbultar och dra bakdäcket utanför fordonet.

4 Ta bort de två skruvarna som håller fast bromsoket till axelhuset enheten med en 7/16 uttag.

5 Bända bromsok utanför rotorn genom att kila en stor platt skruvmejsel mellan den yttre kanten av rotorn och den inre kanten av bromsoket. Dra i handtaget på skruvmejseln uppåt, med hjälp av sidan av rotorn för hävstångseffekt.

6 Knyt bromsok bak våren med rep. Låt inte bromsoket att hänga ner på gummislangen - slangen kunde bryta.

7 Leta upp rafflad bricka presspassning på en av de gängade hjulbultar. Tryck på en liten platt skruvmejsel i spline och böja det utåt. Dra rafflad bricka från hjulbulten med nål tång.

8 Skjut rotorn utanför hjulbultar genom att dra rakt ut på det. På grund av rost, kan rotorn fastnar på bultarna. Knacka på baksidan av rotorn med en gummiklubba för att bryta loss den från reglarna. Placera den nya rotorn på hjulbultar och skjut en ny rafflad bricka på hjulbulten.

9 Öppna huven på Malibu och ta bort locket från bromsvätskehuvudcylindern. Det ligger på elden väggen, förarsidan.

10 Lokalisera bromsmanöverdon placerad bakom bromsbelägget på bromsoket. Det är bakom baksidan bromsen. Placera ett par av skruvstäd grepp runt baksidan av bromsoket och på bromsdynan och applicera tryck till manöverdonet. Stäng ställdonet ungefär en tum för att ge utrymme för de nya bromsbelägg.

11 Dra de gamla bromsbelägg ur bromsok. De inte skruva på eller fästa med clips, de vilar helt enkelt på flikar inbyggda i bromsoket. Placera nya bromsbelägg i bromsoket.

12 Tryck på bromsoket på bromsrotorn och rada upp skruvhålen på bromsok med bulthål på axelarrangemanget. Bolt bromsok på plats med 7/16 bultar.

13 Vrid Malibu på att slå på strömmen bromshjälp och tryck på bromspedalen tills pedalen blir fast. Stäng av fordonet utanför.

14 Sätt tillbaka locket på bromsvätskehuvudcylindern.

15 Placera däcket tillbaka på hjulbultar och säkra den med muttrarna. Ta Malibu från domkraften och dra åt muttrarna med däck järn.