Hur man använder dubbningsfunktion på en DVD-inspelare

January 23

Hur man använder dubbningsfunktion på en DVD-inspelare


Dubbning funktionen på DVD-inspelare kan du göra en kopia av DVD eller VHS-band, på en DVD. Det beror på vilken typ av DVD-inspelaren du har. Det finns dubbla däck DVD-inspelare på marknaden som gör att du kan kopiera från en DVD till en DVD; eller överföra video från en VHS-band till en DVD (eller vice versa). Bevara dina gamla filmer och andra sällsynta filmer, inspelade på VHS-band, på en DVD är nu nästan lika enkelt som en tryckknappen.

Instruktioner

Använda dubbningsfunktion på din video / DVD-inspelare

1 Slå på videobandspelaren / DVD-inspelaren och TV.

2 Gå till din videobandspelare / DVD-inspelare huvudmeny (detta skulle kunna kallas en "systemmeny" eller "inställningsmenyn" beroende på den speciella märket på din video / DVD-inspelare).

3 Använd pilknapparna på videobandspelaren / DVD-inspelarens fjärrkontroll för att bläddra igenom och välja "Kopiering" eller alternativ "Inspelning" för utforma. Om du planerar att överföra video från en VHS-band till en DVD, ställa in kopiering på "VCR till DVD." Om du planerar att överföra video från en DVD till ett VHS-band, set kopiering till "DVD till video." Avsluta menyn.

4 Mata in en tom DVD-R-skiva i dvd-facket (om du spelar in på en DVD); eller mata in en tom VHS i videobandspelaren (om du spelar in en videokassett). Detta är din inspelningsmedium.

5 Sätt i DVD du vill kopiera i DVD-facket; eller infoga VHS-band som du vill kopiera i videobandspelaren. Detta är din källa medium.

6 Ställ in källan på videobandspelaren / DVD-inspelaren för att motsvara källmediet (tryck på "VCR" om din källa är en VHS-band, tryck på "DVD" om din källa är en DVD-skiva). Cue din DVD eller videoband till den plats där du vill börja dub.

7 Ställ in källan på videobandspelaren / DVD-inspelaren för att motsvara din inspelningsmedium. Välj inspelningshastighet (SP, LP, eller SLP, till exempel).

8 Tryck på "Dub" på videobandspelaren / DVD-inspelarens fjärrkontroll för att börja kopiering. Om videobandspelaren / DVD-inspelaren inte har en "dub" -knappen på fjärrkontrollen, kan denna operation att utföras genom att trycka på "OK" i stället. Om du är osäker, kontakta din instruktionsbok.

9 Tryck stopp när dub är klar. Om du spelar in på en DVD, glöm inte att slutföra skivan så att det kommer att vara läsbar för andra DVD-spelare apparatur.

Tips

  • Använda "dub" -funktionen på en dubbel däck DVD-spelare / DVD-inspelare kan du kopiera från DVD till DVD med ett tryck på en knapp, och med en hastighet mer snabbare än realtid inspelning.