Hur man använder Vodafone SIM-kort på iPhone

April 16

Oavsett om du bor i ett område som betjänas av Vodafone, eller du flyttar till eller besöker ett område som omfattas av Vodafones nät, kanske du undrar vad du ska göra om du vill använda din iPhone där. Lyckligtvis är processen med att använda en iPhone med en Vodafone SIM enkel, oavsett om du vill använda en iPhone 4 eller 3GS som du redan har, eller köpa en ny för att aktivera.

Instruktioner

1 Välj vilken iPhone-modell och planerar du vill använda. Du kan välja mellan månadsvis, pay-as-you-go, och SIM-endast planer, beroende på vilket passar dina behov. Om du redan har en iPhone och bara behöver Vodafone SIM SIM-bara planer ger dig tjänsten utan att du behöver köpa en ny iPhone. Dessa finns tillgängliga för både iPhone 4 och iPhone 3GS. Se de tillgängliga planerna genom att besöka Vodafone hemsida, finns i avsnittet Resurser i den här artikeln.

2 Kontakta Vodafone för att registrera ditt konto. Du kan göra detta i person på en Vodafone butik, via telefon eller på nätet. Du förväntas att ge åtminstone ditt namn och en betalningsmetod. Om du använder en iPhone du redan har, be företrädaren för att avgöra om telefonen är redan olåst. Om det är låst, kan du behöva betala en avgift för att få telefonen upplåst och klar för användning på Vodafones nät.

3 Installera Vodafone SIM i din iPhone. Öppna SIM-korthållaren genom att sätta in en un-gem i det lilla hålet på toppen av enheten för en iPhone 3GS, och på den högra sidan av enheten, som du tittar på skärmen för en iPhone 4. Placera SIM i lådan som hoppar ut. Ta bort din gamla SIM först, om du har en redan i lådan. Om du använder en iPhone 4, skriva ner numret på baksidan av ditt SIM innan du installerar den.

4 Aktivera ditt konto. Om du inte redan har den senaste versionen av iTunes på datorn, ladda ner den från Apples webbplats. Installera och köra programmet, följ instruktionerna för att skapa ett Apple-konto om du inte redan har ett. Med programmet igång, bifoga din iPhone till datorn och följ anvisningarna för att aktivera ditt Vodafone konto. Om du inte använder en ny telefon, säkerhetskopiera dina kontakter och data innan du aktiverar ditt nya konto.