Vad gör en bil Aerodynamisk?

November 16

Vad gör en bil Aerodynamisk?


Aerodynamik är en av de stora gränser i dagens bilvärlden, eftersom det finns mycket få områden i allt fordonsindustrin där man kan se effektiva vinster i bränsleekonomi, hantering, toppfart och acceleration samtidigt. Medan bilföretag kontinuerligt tweaking däckstorlek och förening, kroppsform och underredet luftflöde, det finns saker du själv kan göra för att förbättra sina förbättringar.

frontal-området

En mindre fordon har mindre luft att tränga undan än en stor. En av de bästa sätten att göra en bil aerodynamiskt "mindre" är att sänka den med en uppsättning av eftermarknadssänkningsfjädrar. De mindre, lägre bilar nu utformade illustrerar biltillverkarnas steg bort från högre, större fordon som SUV fordon som uppnår bättre bränsleförbrukning.

kroppen Renodlingen

Bilföretag har effektivisera kroppar nyare bilar för att undvika drag genom att skapa jämnare kropp design. Ta bort objekt som bagagehyllor och onödiga "prestanda" objekt som vingar och huva skopor kan bidra till att minska den totala dra på bilen.

hjulsidor

Några av de snyggaste fälgar ute är faktiskt en aerodynamisk parodi. Byta dessa med jämna Bonneville-stil navkapslar är ett snabbt sätt att få lite aerodynamisk slickness.

Side och Back Aero

Formen på sidan av bilen är vad dikterar en stor del av luftflödet med hög hastighet. Installera hjultäck kåpor och sidokjolar kommer att bidra till att göra din rida smidigare. Om din bil stötfångare inte har den rundade utformningen av vissa nyare modeller, kan en svans kon fästas på bakre stötfångaren för att jämna ut luftflödet från under bilen.

"Golf Balling"

Studier pågår på Ferrari och GM för att avgöra huruvida en något ojämn kroppsyta kommer att ge mindre motstånd än en smidig en. Se resurs längst ner i denna artikel för några imponerande resultat av nya test.