Hur Synkronisera HDMI Video & RCA Audio

May 7

Hur Synkronisera HDMI Video & RCA Audio


Inrätta ett hemmabiosystem kan vara komplicerat, och med fler komponenter som ska ingå i systemet, hålla reda på ljud- och videosignalen kräver erfarenhet eller hjälp. High-Definition Multimedia Interface kablar och enheter skicka både ljud och videoinformation till en enda ingång. Men många hemmabioentusiaster inte vill lyssna till högtalarna i sina TV-apparater, så det är bra att veta hur man synkroniserar HDMI video med RCA ljud i en stereomottagare.

Instruktioner

1 Anslut HDMI-utgången på din Blu-ray eller DVD-spelare till HDMI-ingången på din TV. Din TV kan ha en eller två HDMI-ingångar, och antingen en kommer att fungera.

2 Anslut RCA-utgångar för din Blu-ray eller DVD-spelare till "Aux" ingångar stereon. Om du har 5.1-surroundljud, matcha "Front vänster" (FL), "Front Right" (FR), "Vänster bak" (RL) och "Rear Right" (RR) utgångar med sina respektive ingångar.

3 Slå på Blu-ray eller DVD-spelare, TV och mottagare. Tryck på "Alternativ" eller "Source" på din TV fjärrkontroll. Använd uppåt- och nedåtpilarna för att flytta markören till "HDMI 1" eller "HDMI 2" beroende på vilken HDMI-ingång i din TV du använde. Tryck på "Enter" på fjärrkontrollen.

4 Sätt i en Blu-ray-skiva eller DVD i spelaren och trycker på "Play" på fjärrkontrollen. Du kommer att se en bild från skivan, men ändå inte kan höra något ljud. Om du hör ljud från högtalarna i TV: n, dra ner volymen med TV: ns fjärrkontroll.

5 Tryck på "Aux" på stereon fjärrkontroll. Mottagaren kan ha kanaler "Aux 1", "Aux 2" och "Aux 3." Tryck på "Aux" upprepade gånger för att skumma igenom dessa kanaler tills du hör ljud från Blu-ray eller DVD-spelare som kommer genom din stereo eller surroundsystem.

Tips

  • Använd de kortaste och högsta kvalitet RCA-kablar för optimal ljud. Heavy-mätare, kommer guldpläterade kablar eliminera sprakande och artefakter i din hemmabio ljud.