1987 Camaro Specifikationer

November 22

1987 Camaro Specifikationer


År 1987 släppte General Motors sin tjugonde versionen av Chevrolet Camaro, som är en sportbil först släpptes 1967. 1987-modellen är en tredje generationens Camaro som innehåller en bränsleinsprutningssystemet, fyra-växlad automatisk växellåda och ett avancerat upphängningssystem , som tidigare generationer inte har.

Kropp

Kroppen av 1987 Camaro mäter 187,8 inches i längd, 49,8 inches i höjd och 72 inches i bredd. Den totala tjänstevikt på bilen, vilket är vikten på bilen utan passagerare, är 3,362 pounds. Hjulbas, vilket är avståndet mellan de främre och bakre däck, mäter 101 inches. Enligt Iroc Zone, de tillgängliga exteriöra färger för bilen var silver, rödgods grå, svart, vit, ljus, mörkblå (svart safir), mörkröd (flamma röd), klarröd, mörkbrun (midnatt russet) och gul guld, medan de tillgängliga interiör färger var svart, grått och rött. De tillgängliga material för interiören var standard tyg, anpassade duk, standard vinyl och läder.

Motor

Den 1987 Camaro var utrustad med en General Motors 5,7-liters, V8-motor med överliggande ventiler. Motorn hade 16 totalt ventiler (två ventiler per cylinder) och fem huvud Vevaxellager. Hålet, som är diametern hos varje kolv, är 4 inches och den slaglängd, som är det avstånd som varje kolv rör sig under en fullständig upp och ner cykeln är 4 inches, vilket ger motorn en borrning till stroke förhållande av 1,15. GM motorn är en 233-hästkrafter med ett maximalt vridmoment på 318 ft-lbs. 1987 Camaro kan resa från 0 till 60 miles per timme på 6,3 sekunder och når en toppfart på 130 miles per timme.

Överföring och Suspension

Bilen är utrustad med en fem-växlad manuell växellåda och drivs av en bakhjuls drivsystem. ARB varumärke suspensioner är utrustade i både fram och bak på bilen. Ventilerade skivbromsar finns på den främre delen av bilen och enda skivbromsar finns på baksidan.

Special Performance Package

En valfri prestanda paketet var tillgängliga för 1987 Camaro, som innehöll sådana extrafunktioner som en fyra-fat Quadrajet dubbelt avgassystem motor, fyra hjul skivbromsar (en obligatorisk Positraction bakaxel var utrustad tillsammans med möjlighet till fyra hjul skivbromsar), styvare fjädring, en sju-skikt gemensamma recirkulerande-ball styrsystem, Goodyear fem ekrar aluminium 15 tum x 7 tums däck och specialchassi stag (förstärkt ram).