Hur vill kolla din bränslepump

October 3

Hur vill kolla din bränslepump


Bilar har en svår tid att starta eller startar inte alls om bränslepumpen inte fungerar som den ska. Låg bränsletrycket kan orsaka motorer att starta hårt, tveka, misständning, tomgång grovt och stall. Om det inte finns någon bränsletryck, fordonet antingen inte startar eller avslutar igång. Lågtryck kan orsaka bilar med bränsleinsprutning motorer för att förlora makt och har problem accelererar. Det finns olika sätt, men för att kontrollera en bränslepump för att se om det fungerar korrekt.

Instruktioner

1 Kontrollera att se om välter motorn skapar en gnista, om bilen inte startar. Underlåtenhet att starta kan orsakas av en felaktig bränslepumpen. Det kan också orsakas av ett problem med kamrem eller tändsystemet. För att kontrollera gnistan ansluter ett tändstift testare till en tändstiftskabeln och försöker starta bilen. Detta kommer att kräva två personer, en för att starta bilen och en annan för att kontrollera gnistan. Det kommer att finnas några gnistor närvarande om tändsystemet fungerar korrekt.

2 Ta bort skruvarna och ta bort plastlocket som skyddar kamrem. Detta kommer att möjliggöra en ordentlig titt på bältet. Om bandet vänder när motorn dras runt, är en brist på kompression troligen inte problemet. Kontrollera att bältet inte är lös eller skadad. Om det inte finns några problem med kompressionständning eller har problem att bränsle relaterade.

3 Slå på tändningen och lyssna efter eventuella ljud som kommer från bränslepumpen. Om pumpen inte gör något buller, innebär att det inte är igång och kommer att behöva fastställas.

4 Använd en tryckmätare för att kontrollera bränsletrycket på pumpen. Om pumpen går men inte fungerar korrekt en trolig orsak är lågt bränsletryck. Mängden tryck ett bränslesystem kräver varierar mellan fordon, så att du vet fordonets specifikationer. För de flesta bilar och lastbilar det erforderliga trycket kommer att vara mellan 30 och 80 pounds per kvadrattum. Bränsleinsprutning motorer kan köras dåligt eller inte startar om de är bara några pounds under specifikationer. Andra motorer behöver inte vara så exakt.