Vad är en F1-bil Made Of?

December 20

Vad är en F1-bil Made Of?


De flesta professionella F1 förare kommer att säga att deras turer är inte "bilar" - de är "kart". I själva verket har en F1-bil bil mer gemensamt med ett massivt-övermannade gokart än någon väg pågående bil. Det är faktiskt utformad mer som ett jetplan än en go-kart. F1: s sanktions kropp (FIA) fastställs mycket specifika riktlinjer så långt som vilka material får eller inte får användas vid tillverkning av en Formula One bil. Dessa föreskrifter kan komma att ändras från år till år, men 2011 reglerna är ganska representativa för vad moderna F1-bilar är gjorda av.

Kolfiber

En F1-bil är ungefär ca 90 procent polyakrylnitril impregnerade kolfiber i volym. Denna kolfiber kan inte ha en tredimensionell väv mönster, och måste komma från en godkänd tillverkare i förimpregnerade ark. Chassit självt består av paneler som produceras av sandwiching en bikakeliknande aluminiummatris mellan två ark av av en mm tjockt kolfiber. Andra sandwichpaneler kärnmaterial kan inkludera Nomex, polymer (plast) skum, syntaktiska och kolskum och balsaträ.

legeringar

En Formula One bil kan använda någon typ av stållegering (även om många använder stål / krom / molybden-legeringar), koboltlegeringar, aluminiumlegeringar, kopparlegeringar som innehåller högst 2,5 procent beryllium, titanlegeringar (ej för användning på fästelement med en mindre än 15-mm utvändig gänga), nickelbaserade legeringar innehållande mellan 50 och 69 procent nickel, magnesiumlegeringar och legeringar av volfram. Reglerna varierar så långt som där vissa material får eller inte får användas, men från och med 2011, motorblocket och kolvarna har till mig gjord av aluminiumlegeringar, vevaxeln och stavar från en stål (järn) legering och ventilerna från en legering av järn, nickel, kobolt eller titan.

Fibrer och plast

Formula One team kan använda en mängd olika förstärkande och strukturella fibrer, inklusive polyeten (vilken plastkassar är gjorda av), polypropeylene (används för att göra syntetiska rep och locken på lådor med Tic TAC), Zylon (en värmetålig flytande kristaller används för att göra kropps rustningar, och används för att tjudra F1 bilens hjul till chassit) och aramidfibrer. Aramider är faktiskt en klass av fibrer i nylon familjen och inkluderar Kevlar, Tawaron och Nomex. Dessa fibrer kan användas på egen hand, eller kan tjäna till att förstärka monolitisk termouppmjukning eller termohärdande plast för att bilda en mängd olika delar.

Godkända Off-the-shelf komponenter

FIA tillåter F1 byggare att använda ett antal "off-the-shelf" objekt. Bestämmelser om de tillåtna komponenter och tillverkare varierar från dem som godkänts för en viss säsong. Tillåtna off-the-shelf poster ingår däcken, färg, klistermärken, lim, värmeisolerande filt och guld band, alla beläggnings- och plätering processer, såsom krom och nitrering, tätningar och packningar, gummibussningarna och stövlar, broms- och kopplingsfriktionsmaterial , alla vätskor och alla de elektriska komponenterna. FIA mandat också viss säkerhetsutrustning som lagen måste köpa endast från godkända leverantörer. Dessa inkluderar huvudstödet, brandsläckningsmaterial, bränsletank, förare stoppning och glidblocket.