Hur berätta om din telefon samtalet spelas Tejpad

February 27

Hur berätta om din telefon samtalet spelas Tejpad


Vi delar några av våra mest privata stunder under telefonsamtal. Tyvärr, våra telefoner är känsliga för elektronisk övervakning och andra former av övervakning. Även om det kan tyckas paranoid, det finns vissa situationer som en inblandning i ett rättsfall, där det kan vara meningsfullt att vara orolig för att bli övervakade. Lyckligtvis finns det sätt att berätta om telefonlinjen har utnyttjas. Det finns också tydliga lagar på böcker som kan användas för att åtala en person som har identifierats som avlyssning annan individ.

Instruktioner

Lyssnande

1 Lyssna på telefonlinjen när du ringer ett samtal och när du inte. Ofta privata avlyssningsutrustning kommer att producera konstiga ljud som repor eller popping ljud.

2 Lyssna på din telefon när den är avstängd. Det finns en gemensam övervakningsanordning som i princip gör din telefon till en mikrofon och kan plocka upp ljud på upp till 20 meters avstånd. Om några ljud görs av ditt funktionshindrade telefon kommer detta att vara ett tydligt tecken.

3 Slå på en FM-radio. Många enheter sända genom frekvenser nära FM. Ställ in den bortre änden av bandet och lyssna efter skrik och andra konstiga ljud.

söker

4 Inspektera utanför telefonkiosk för att se om det finns några ovanliga produkter som ser ut som om de skulle ha installerats i hast.

5 Inspektera din hemmiljö för att se om något ser annorlunda ut, såsom en rörd matta eller bild, för att se om någon kan ha installerar avlyssningsutrustning.

6 Slå på en analog TV med en antenn och flytta runt i rummet. Avlyssningsutrustning producerar signaler som kan störa en televisionssändningssignalen.

Trådlös

7 Kasta bort din mobiltelefon. Om du har anledning att tro att du kan wiretapped, är det en mycket dålig idé att använda en mobiltelefon, eftersom det finns sätt att installera spionprogram på mobiltelefon operativsystem som är omöjliga att upptäcka.

8 Släng din sladdlösa telefon. Signaler från dessa enheter kan plockas upp av andra enheter så enkelt som en babyvakt.

9 Kasta bort din personsökare. Dessa är inte mindre föremål för buggning och kan varna andra som du ringer och när.

Tips

  • En mycket grundläggande sätt att veta om du har tejpade är om någon har fått tillgång till din privata information. Även om det kan tyckas vara för sent vid det här laget, kan du åtminstone mildra skadorna, och kanske finna bevis för ett åtal, genom att kontakta en professionell utredare som kan hitta den faktiska fel i telefonlinjen och ta bort den.
  • Bara för att du tror att det kan finnas någon ute efter dig betyder inte att det faktiskt är. Alla är föremål för paranoia, men försök att hålla saker i perspektiv.