Har Droid 2 har en Wi-Fi-funktionen?

March 13

Släpptes i augusti 2010, är ​​Motorola Droid 2 kan multinätt anslutning som inkluderar Wi-Fi och 2G och 3G trådlösa nätverk. Den Droid 2 nätverksmöjligheter använder olika tekniker som utformats uteslutande för sin tilldelade nätverk. Om Wi-Fi är en funktion som du behöver från en mobiltelefon, Droid 2 uppfyller detta krav.

Wi-Fi-nätverk

Wi-Fi är ett varumärke som tillhör Wi-Fi Alliance som beskriver trådlös nätverksteknik byggd på Institute of Electrical and Electronics Engineers "802.11-standarder. Vid tidpunkten för offentliggörandet, finns i 802.11a, 802.11b, 802.11g och 802.11n standard Wi-Fi. Motorola Droid 2 presenterar 802.11b, 802.11g och 802.11n standard, som var och en erbjuder olika dataöverföringshastigheter. 802.11b-standarden ger överföringshastigheter på upp till 11 megabit per sekund, medan 802.11g-standarden är kapabel att hastigheter upp till 54 Mbps. 802.11n standarden är den nyaste och ger hastigheter på upp till 121 Mbps. Telefonen bestämmer vilken standard som ska användas baserat på tillgängligheten av varje standard och komplexiteten av de överförda data.

Trådlösa nätverk

Droid 2 använder koddelad multipelaccess teknik för att få tillgång till 2G-nät och CDMA2000-teknik för att få tillgång till 3G-nätet. Närmare bestämt en medlem av CDMA2000 familjen, känd som 1xEV-DO, är det protokoll som används för att överföra data från 3G-nätet. EV-DO-protokollet ger hastigheter på upp till 2,4 Mbps, medan CDMA 2G protokollöverföringar på mindre än 1 Mbps. Wi-Fi och trådlösa nätverk är inte de enda nätverk Droid 2 är kompatibel med. Bluetooth-teknik ger telefonen lagt nätverksfunktioner.

Bluetooth Networking

Bluetooth-profiler, eller lägen, kom inbyggd i Motorola Droid 2, vilket ger telefonen förmågan att fungera som ett personligt nätverk. Till exempel kan objektet tryckprofilen du trådlöst dela filer med andra enheter som är utrustade med samma profil. Den uppringda nätverksprofilen ger dig möjlighet att ansluta till Internet via en annan Wi-Fi-anslutning än din egen. Det gör detta genom att ansluta till en etablerad Wi-Fi-anslutning som görs av en annan datorenhet, såsom en stationär eller bärbar dator. Du kan också ringa och ta emot telefonsamtal utan att röra telefonen med hjälp av sina händer fria och headsetprofiler. HFP fungerar med hjälp av bilens ljudsystem eller Droid 2: s högtalartelefon, medan HSP använder ett trådlöst headset. Telefonen stöder även A2DP-profilen, möjliggör användning av stereo Bluetooth-hörlurar.

GPS

Motorola Droid 2 använder sitt 3G nätverk funktion för att ge navigationsfunktionalitet med den inbyggda Assisted GPS-applikation. Telefonens A-GPS använder en kombination av cell torn och satellitsignaler för att ge turn-by-turn anvisningar från punkt A till punkt B. I samarbete med A-GPS-funktionen ger telefonens platsbaserade tjänster funktion du kontaktuppgifter till närliggande nödsituation och kommersiella tjänster, inklusive bensinstationer, polisstationer, restauranger och butiker. LBS funktionen gör också en tredje part, till exempel föräldrar och arbetsgivare, för att spåra telefonen befinner sig.