Hur man installerar Motorcraft 2100

September 18

Installera en ny förgasare kan verka som en invecklad uppgift. Men att isolera din gamla förgasare under luftfiltret och märkning alla anslutningar går en lång väg mot att hålla uppgiften organiseras. Bara att gå ett steg i taget, och din Motor 2100 förgasare kommer att göra sitt jobb i ett par timmar.

Instruktioner

1 Ta bort den negativa ledningen från ditt bilbatteri genom att lossa dess klämmuttern med en socket set och spärr.

2 Vrid av vingmutter på toppen av din luftrenande mekanism ta loss styrkande klipp på din insugningsrör och ta bort mekanismen från toppen av din förgasare enheten.

3 Märk vakuumledningar, bränsletillförseln och elektriska anslutningar routing till din motor. Ta bort alla vakuum slangar genom att skruva loss klämmorna och dra rören från carb. Inspektera för sprickor. Ta bort bränsleledningen efter att ha placerat en handduk under anslutningen. Skruva klämmorna och skruva linjen från carb.

4 Ta bort alla andra tillbehör som är anslutna till förgasare, vanligen genom att skruva eller unbolting anslutningar för saker som luftkonditionering hämtning magnet och transmissions kick-down, som måste skruvas loss från gasreglaget. Om du är osäker på vad som är ansluten till just din förgasare, kontrollera bilens manual.

5 Använd en socket inställd för att ta bort de fyra bultar runt kanten på din gamla förgasare. Lyft gamla förgasaren från motorn. Töm något bränsle kvar i den del genom att hålla den över ett oljetråg och skruva ur avtappningsskruven.

6 Placera Motor 2100 förgasare där din gamla förgasare var belägen. Återgå monteringsbultarna till sina hål och alla slangar som tidigare präglades.